Tužinský získal bronz vo vzduchovej pištoli, Slovensko má už tri medaily

Juraj Tužinský získal pre Slovensko ďalšiu medailu.
Juraj Tužinský získal pre Slovensko ďalšiu medailu. (Autor: TASR)
TASR|17. jún 2015 o 14:52

Juraj Tužinský v stredu nadviazal na medailové úspechy zápasníka Istvána Lévaia a trapistu Erika Vargu.

BAKU. Slovensko získalo na I. európskych hrách v Baku už tretiu medailu. Zaslúžil sa o ňu športový strelec Juraj Tužinský - vybojoval bronz v disciplíne vzduchová pištoľ 60 finálovým nástrelom 180,1 bodu.

Trapista Erik Varga ukoristil v stredu v azerbajdžanskej metropole striebro. István Lévai bol v nedeľu v grécko-rímskom zápasení bronzový.

Tužinský predviedol v kvalifikácii druhý najlepší nástrel 582 bodov - lepší bol len Ukrajinec Oleg Omeľčuk (583). Ďalší Slovák Pavol Kopp zostal tesne pred finálovými bránami. Za výkon 578 ho klasifikovali na desiatej pozícii.

Vo finále bol Tužinský dlho lídrom. V osemnástej položke však trafil iba 8,2 bodu - znamenalo to elimináciu a bronzovú medailu.

Zo zisku zlata sa tešil Srb Damir Mikeč v novom rekorde hier 201,8 b. Striebro putuje do Portugalska zásluhou Joaa Costu.

tuzinsky2_res.jpg

Vo finále Tužinský dlho viedol. Napokon bral bronz. FOTO - TASR.

Juraj Tužinský dosiahol konečným tretím miestom druhý medailový úspech svojej kariéry na vrcholnom podujatí. Pred piatimi rokmi bol rovnako tretí v tej istej disciplíne na ME v nórskom Meraakeri.

"Táto medaila ma veľmi uspokojila. Nečakal som, že to dneska takto vypáli. Posledné roky, odkedy sú nové pravidlá, som to vo finále nezvládal. Som naozaj rád, že som sa konečne dopracoval k medaile," povedal Tužinský.

"Netušil som, ako ďaleko som od zlata, striebra, či bronzu. Iba som videl, ako ľudia okolo mňa vypadávajú. Zrazu pozerám, že už skoro všetci sedia a ostali sme traja. To bol už veľmi veľký tlak," priznal.

"Chcel som to dotiahnuť do konca, ale už mi to tak nešlo. Ubúdali sily a v hale bolo veľmi teplo. No bojoval som, ako sa dalo. A dosiahol som na tú bronzovú medailu."

Európske hry v Baku

STREĽBA - vzduchová pištoľ 60:

1. Damir Mikeč Srbsko 201,8
2. Joan Costa Portugalsko 201,5
3. Juraj Tužinský SR 180,1
Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Tužinský získal bronz vo vzduchovej pištoli, Slovensko má už tri medaily