Nepremenená penalta ju nemrzela, Trnava doma získala všetky body

Martin Mikovič (vpravo) v súboji s Adriánom Kaprálikom.
Martin Mikovič (vpravo) v súboji s Adriánom Kaprálikom. (Autor: TASR)
TASR|9. apr 2022 o 20:00

O jediný gól zápasu sa postaral Matej Čurma.

Fortuna liga - 5. kolo, skupina o titul

Trnava - Žilina 1:0 (1:0)

Gól: 19. Čurma

ŽK: Procházka, Bamidele Yusuf - Anang, Mráz, Owusu

Rozhodovali: Sedlák - Weiss, Straka, 1618 divákov

Trnava: Kamenár - Koštrna, Čurma, Tumma, Mikovič (90.+ Kóša) - Savvidis - Azevedo (72. Bamidele Yusuf), Bukata (46. Grič), Procházka, Kozak (79. Bolaji) - Ristovski (79. Olejník)

Žilina: Petráš - Anang, Kopas, Leitner, Owusu - Mráz, Myslovič, Gono (60. Sauer) - Kaprálik, Jambor (77. Addo), Jánošík (77. Nemčík)

Podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

TRNAVA. Futbalisti Trnavy zvíťazili v sobotnom zápase 5. kola nadstavby Fortuna ligy v skupine o titul doma nad Žilinou 1:0.

Spartak proti Žiline zaznamenal vôbec prvé tohtoročné ligové víťazstvo. Zariadil ho gól Mateja Čurmu ešte v prvom polčase stretnutia.

Priebeh zápasu Spartak Trnava - MŠK Žilina

I. polčas:

Medzi Spartakom a Žilinou sa od úvodu hral svižný zápas, lepšia však bola v prvom polčase Trnava. Už v piatej minúte po Mikovičovom centri hlavičkoval zblízka nepresne Azevedo.

Žilina to skúsila nepresnou strelou Mysloviča spoza šestnástky, lepšie ale tiež vedľa mieril na opačnej strane Bukata.

Trnava otvorila skóre v 19. minúte. Po priamom kope vrátil loptu do šestnástky Savvidis, Ristovski ju predĺžil hlavou na zadnú žrď, kde sa obetavo hlavou vrhol Tumma, posunul loptu na os bránky pred Čurmu a ten pohotovo zakončil.

V 28. minúte stratil pri rozohrávke Žiliny v pokutovom území loptu Leitner, následne fauloval Procházku a rozhodca Sedlák ukázal na biely bod. Azevedovi však penaltu vystihol brankár Belko.

Krátko na to odmietol asistenciu do štatistík pre Azeveda pre zmenu Ristovski, jeho center zblízka hlavou trafil nad.

Procházka vystihol v 35. minúte aj ďalšiu Leitnerovu chybu. Zmocnil sa lopty, išiel sám na Petráša, ten však jeho zakončenie placírkou vyrazil nohou.

II. polčas:

Po zmene strán podnikla rýchlu akciu Žilina.

Owusu utiekol po krídle centrom hľadal prudkou prihrávkou Jambora, ktorý loptu nestihol a Kaprálika na zadnej strany päťky napálil nad. Hra už bola vyrovnanejšia a šancí sa rodilo výrazne menej.

Väčšina akcií končila na nepresnej finálnej fáze. V 82. minúte Kamenárovi nemohol narobiť problémy propagačný pokus Mráza.

V závere Žilina nedotiahla do zdarného konca ani rýchlu kontru, keď pred Kaprálikom hasil dobrým návratom trnavský záložník Mikovič.

Brankár hostí Petráš musel zasahovať po tom, ako si streleckú pozíciu vytvoril Bamidele a vyslal prudkú jedovku na bránku.

Trnavčania si výsledok postrážili a pripísali si prvé tohtoročné ligové víťazstvo.

Hlasy po zápase:

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. Veľmi dobre sme pracovali s loptou, boli sme nebezpeční, kombinovali sme a tlačili sme sa do šestnástky. Išli sme do vedenia, no v prvom polčase sme mali vyhrávať aspoň 2:0 alebo 3:0. Mali sme penaltu, Procházka išiel sám na brankára. To boli dve situácie, ktoré vznikali po našom dobrom pressingu.

S výkonom v prvom dejstve bola spokojnosť, ale nie s výsledkom. Po zmene strán Žilina viac prevzala iniciatívu, plusom je, že sme ich nepúšťali do zakončení a nebezpečných situácií. Výsledok sme si bez väčších problémov postrážili, sme radi, že sme vyhrali po dlhšom čase aj v lige, ale výsledok mohol byť oveľa krajší."

Peter Černák, tréner Žiliny: "Súper sa dostal do vedenia, mal aj penaltu, ktorú sme ustáli. V prvom polčase sa nám nepodarilo vyvarovať opäť chýb pri rozohrávke a výstavbe útoku. Nahrávali sme súperovi na rýchly prechod do útoku, vypracoval si strelecké príležitosti, podržal nás brankár.

Spartak bol nebezpečnejší v situáciách, ktoré vznikali našimi chybami aj kvalitou súpera. V druhom polčase sme sa chýb vyvarovali, Trnavčania sa ťažko dostávali do zakončenia. Vo finálnej fáze nám chýbalo, aby sme boli dôraznejší, mali sme viac centrov a vytvorili väčší vzruch v súperovom pokutovom území. Niečo nám chýbalo, aby sme dnes uhrali aspoň bod."

Tabuľka Fortuna ligy

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
32
22
8
2
71:25
74
R
V
V
P
R
2
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
32
17
12
3
58:23
63
V
V
V
R
R
3
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
32
17
9
6
36:17
60
V
V
P
R
V
4
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
32
12
10
10
39:37
46
P
P
R
V
V
5
ŠKF SereďŠKF SereďŠKF Sereď
32
10
9
13
34:46
39
P
P
R
R
P
6
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
32
8
10
14
43:52
34
R
P
P
R
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Nepremenená penalta ju nemrzela, Trnava doma získala všetky body