Trnava nastúpi v Európskej lige proti Hiberniansu z Malty

Gólová radosť hráčov FC Spartak Trnava.
Gólová radosť hráčov FC Spartak Trnava. (Autor: SITA)
TASR|23. jún 2014 o 13:16

Trnava bude hrať domáce zápasy v Zlatých Moravciach, Trenčín v Dubnici.

NYON. Futbalisti slovenského klubu Spartak Trnava sa v 1. predkole Európskej ligy 2014/2015 stretnú s Hibernians FC z Malty.

Rozhodol o tom pondelňajší žreb v ústredí Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone. Prvé súboje 1. predkola EL sú na programe 3. júla, odvety potom 10. júla.

Do súťaže, ktorá píše svoj šiesty ročník od premenovania z Pohára UEFA, postupne naskočí v 1. predkole aj Spartak Trnava (ako nasadený) a v 2. predkole duo AS Trenčín a MFK Košice (obaja nenasadení).

Trnava bude hrať domáce zápasy európskeho pohára číslo dva v Zlatých Moravciach, Trenčania budú doma rovnako ako vlani v Dubnici nad Váhom. Finále EL 2014/2015 sa uskutoční 27. mája vo Varšave.

Andelov UEFA pri pondelňajšom žrebe zaradila do prvej 10-člennej skupiny k nasadeným Inter Baku (Azerb.), FK Čukarički (Srb.), FC Koper (Slov.) a KS Flamurtari (Alb.).

V prípade, že Trnava postúpi do 2. predkola, bude jej súperom gruzínsky FC Zestafoni. Termíny 2. predkola sú 17. júl (1. zápasy), resp. 24. júl (odvety).

Reakcie z Trnavy:

Juraj Jarábek, tréner: "Stretneme sa proti súperovi s dobrou tradíciou. Európsky futbal sa vyrovnáva, čo dokázal vlani Hibernians, keď potrápil Vojvodinu Novi Sad, keď na jej pôde dokonca vyhral. Okrem toho nás čakajú na Malte náročné klimatické podmienky. Samozrejme, o súperovi sa budeme snažiť získať čo najviac informácií."

Miroslav Karhan, športový riaditeľ: "Myslím, že je to dobrý súper aj z hľadiska cestovania. Mohli sme dostať niekoho z Balkánu alebo iného nepríjemného súpera. Aj po športovej stránke je to prijateľné meno. Hoci nemám veľa informácií o maltskom futbale, chceme určite postúpiť do ďalšej fázy."

Marek Janečka, hráč: "V prvom rade sa všetci tešíme, že budeme hrať Európsku ligu UEFA. Čo sa týka súpera, mne osobne to bolo v podstate jedno, koho dostaneme. Nakoniec je to tím z Malty, no to nič nemení na tom, že budeme musieť odohrať dva zápasy, v ktorých nám súper určite nič nedaruje zadarmo. Pevne verím, že cez prvé predkolo prejdeme."

Spolu až 195 klubov

V Európskej lige 2014/2015 sa má predstaviť 162 futbalových klubov z 54 členských krajín UEFA, plus postupne pribudnú neúspešní z LM (celkovo 195 klubov).

V 1. predkole sa žrebovalo 78 klubov, v druhom k nim pribudlo ďalších 41.

Do skupinovej fázy (48 klubov) je priamo nasadená sedmička FC Sevilla (Šp.), Dynamo Kyjev (Ukr.), ACF Fiorentina (Tal.), VfL Wolfsburg (Nem.), FC Everton (Angl.), GD Estoril Praia (Port.) a EA Guingamp (Fr.).

Zahrá si Rostov, nie Spartak Moskva

Ruský futbalový klub FC Rostov uspel s odvolaním na Športovom arbitrážnom súde (CAS) v Lausanne a v budúcej sezóne si zahrá v Európskej lige.

Disciplinárna komisia Ruskej futbalovej únie minulý mesiac zastavila Rostovu činnosť za údajné finančné podlžnosti a porušenie pravidiel o prestupoch. CAS však toto rozhodnutie negoval a dal za pravdu klubu.

Jeho tréner Miodrag Božovič označil verdikt za "triumf spravodlivosti". Európska futbalová únia (UEFA) pre agentúru AP potvrdila, že Rostov bude štartovať v predkole Európskej ligy 2014/2015.

O možnosť hrať druhú najprestížnejšiu klubovú súťaž v Európe tak príde Spartak Moskva, ktorý bol náhradníkom za Rostov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Trnava nastúpi v Európskej lige proti Hiberniansu z Malty