Prijateľný žreb pre Trnavu i DAC, šťastie mali aj Ružomberčania

Futbalisti Spartaka Trnava.
Futbalisti Spartaka Trnava. (Autor: TASR)
TASR|15. jún 2022 o 13:43

Potenciálnych súperov spoznala trojica slovenských tímov.

NYON. FC Spartak Trnava si v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy zmeria sily s víťazom súboja HB Tórshavn (Faerské ostrovy) - Newtown AFC (Wales).

Rozhodol o tom žreb v Nyone. V úvodnom stretnutí (21. júla) nastúpi víťaz Slovenského pohára doma, o týždeň neskôr sa predstaví na pôde súpera.

Už v 1. predkole EKL (7./14. júla) budú v akcii dva slovenské kluby.

Pokiaľ FC DAC 1904 Dunajská Streda postúpi cez severoírsky Cliftonville, v nasledujúcej kvalifikačnej fáze sa ako nasadený tím stretne s víťazom súboja Víkingur (Faerské ostrovy) - Europa FC (Gibraltár).

Ak MFK Ružomberok vyradí litovský Kauno Žalgiris, čaká na úradujúceho slovenského vicemajstra lepší z dvojice Derry City (Írsko) - Riga FC (Lotyšsko). DAC by začal vonku, Ružomberčania doma.

Týchto súperov možno označiť za prijateľnejších v porovnaní s tými, ktoré naše kluby mohli dostať. Klubu zo Žitného ostrova, ktoré už povedie tréner Adrián Guľa, napríklad hrozil švédsky Elfsborg, Trnave zase dánsky Viborg.

Jednoznačne najťažšieho súpera mohol žreb prideliť Ružomberku. Liptáci totiž figurovali medzi nenasadenými tímami v rovnakej skupine, kde bol nasadený aj trojnásobný osemfinalista Ligy majstrov - švajčiarsky Bazilej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Prijateľný žreb pre Trnavu i DAC, šťastie mali aj Ružomberčania