Mladí reprezentanti prekvapili na Európskom pohári. Vybojovali dve pódiové priečky

Dominik Ivančík na 2. priečke v juniorskom europskom pohári v Tiszaujvárosi.
Dominik Ivančík na 2. priečke v juniorskom europskom pohári v Tiszaujvárosi. (Autor: M. Varga)
Miloslav Šebela|7. júl 2024 o 23:26

Triatlonisti si vybojovali účasť na majstrovstvách Európy.

BRATISLAVA. Útok na miestenku na olympijské hry v Paríži slovenským triatlonistom nevyšiel, hoci najmä ženy neboli k účasti v Paríži ďaleko. O štyri roky môže byť situácia iná. Medzi juniormi a dorastencami vyrastajú nové nádeje. 

Na Európskom pohári v maďarskom Tiszaujvárosi vybojovali dva slovenské talenty pódiové umiestnenia. V súťaži juniorov prekvapil vekom ešte stále len dorastenec Dominik Ivančík, keď vybojoval druhé miesto. 

Medzi juniorkami skončila tretia Diana Dunajská. 

Bitka vo vode

Juniori aj juniorky štartovali na krátkych vzdialenostiach – 500 m plávanie, 11,7 km cyklistika a 3,2 km beh. 

„Necítil som sa na druhé miesto. Vyhovovalo mi, že som nepociťoval žiadny stres. Napriek tomu, že som sa necítil tak skvele, mi preteky vyšli nad očakávania. Mal som skvelé nohy,“ hodnotil svoj výsledok Ivančík. 

Vyplával na 16. priečke. Vo dove to vraj bola riadna bitka. No po rýchlom debe sa mu podarilo zachytiť prvú skupinu na cyklistike. 

„Nik však nemal chuť zabrať. Na konci pár súperov nastúpilo a ušlo, ale bolo vidno, že sa unavili, čo sa prejavilo na behu,“ opisoval. 

Je silný v behu

Silnou stránkou Ivančíka je práve beh a v ňom sa mu podarilo predbiehať súperov, až sa postupne dostal na druhú priečku. 

„Na konci sa mi bežalo super. V poslednom kole som videl, že súperi predo mnou tuhnú, vtedy som si povedal, že zaberiem. Som veľmi spokojný. Na behu sme tento rok trénovali,“ doplnil Ivančík. Za víťazným domácim pretekárom Zalánom Trugelom Nagym zaostal len o 8 sekúnd. 

Okrem toho, že súťaží v triatlone, je aj slovenským reprezentantom a majstrom Slovenska v atletike.

O pár dní bude dokonca reprezentovať Slovensko na juniorských ME v atletike v behu na 800 metrov. V auguste si zase na európskom šampionáte zase oblečie triatlonový dres. 

V Tiszaujvárosi príjemne prekvapila aj Diana Dunajská treťou priečkou. „Boli to zaujímavé, no náročné preteky. Plávanie bolo trochu horšie ako som chcela. Na cyklistike som bola v dobrej skupine a v behu mi vyšla stratégia. Nakoniec to vyšlo výborne,“ hodnotila. 

„Celkovo najnáročnejšie bolo plávanie. Tam sme sa pred prvou bójkou dosť bili, ale nakoniec všetko vyšlo a bolo to fajn,“ doplnila. 

Rovnako ako Ivančík aj Dunajská sa kvalifikovala na juniorské ME v triatlone, ktoré sa budú konať v úvode augusta.  

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Mladí reprezentanti prekvapili na Európskom pohári. Vybojovali dve pódiové priečky