Klub doviedol až do finále extraligy. Mikula ostáva na lavičke Popradu, chce titul

Tréner HK Poprad Peter Mikula.
Tréner HK Poprad Peter Mikula. (Autor: TASR)
SITA|12. máj 2021 o 11:47

Vedenie sa mu zmluvou odvďačilo za odvedenú prácu.

BRATISLAVA. Peter Mikula v sezóne 2020/2021 priviedol hráčov Popradu až do finále hokejovej extraligy a vedenie klubu sa mu za odvedenú prácu odvďačilo predĺžením zmluvy.

Ako informuje oficiálny web HK Poprad, dohoda znie na nasledujúci ročník.

Mikula: Moje vízie a ciele sú vysoké

Šesťdesiatšesťročný Peter Mikula prišiel do Popradu v októbri 2019, predtým na Slovensku viedol Zvolen či Žilinu, v zahraničí pracoval v Poľsku a Rumunsku.

"Som vďačný, že som mohol trénovať Poprad aj minulú sezónu. Moje vízie a ciele sú vysoké a teraz sme od ich naplnenia boli iba krôčik. Nemenia sa ani do novej sezóny. O titul sa pokúsime zabojovať aj ďalší rok.

Samozrejme, že to nemusí vyjsť, ale ideme do sezóny s vysokými cieľmi. Ja s mojimi hráčmi nechceme odohrať ročník iba na nejakom stupni. Máme vízie a pokúsime sa skončiť čo najvyššie,“ povedal kouč Mikula. Zloženie jeho realizačného tímu je ešte v štádiu riešenia.

Tím splnil ciele len čiastočne

Podľa prezidenta popradského klubu Ľudovíta Jurinyiho sa v uplynulej sezóne podarilo tímu spod Tatier splniť ciele len čiastočne.

"Hrali sme finále. Patrí sa, aby sme predĺžili zmluvu s hlavným trénerom. Verím, že nám to bude fungovať v ďalšej sezóne, aj keď niektoré veci budeme musieť lepšie vyladiť," poznamenal Jurinyi.

Popradčania sa vo finále play off najvyššej domácej hokejovej súťaže predstavili v tejto sezóne tretíkrát v histórii klubu, na premiérový titul však stále čakajú. V tomto ročníku bol nad ich sily Zvolen, ktorému v záverečnej sérii podľahli 1:4 na zápasy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Klub doviedol až do finále extraligy. Mikula ostáva na lavičke Popradu, chce titul