Tréner futbalovej Sparty: Nehovorme o komplikácii, titul je pasé

Zdeněk Ščasný už zisk titul považuje skôr za utópiu.
Zdeněk Ščasný už zisk titul považuje skôr za utópiu. (Autor: facebook, AC Sparta Praha)
SITA|18. apr 2016 o 12:51

Strata pražskej Sparty na vedúcu Plzeň je už takmer nedostižná.

PRAHA. Tréner futbalovej Sparty Praha Zdeněk Ščasný po nedeľňajšom zaváhaní na pôde Bohemians 1905 priznal, že boj o český titul s Viktoriou Plzeň je pre jeho mužstvo zrejme nadobro stratený.

http://www.fksenica.eu/clanek.asp?id=2182

"Rudí" remizovali v rámci 25. kola Synot ligy na trávniku mestského rivala 2:2, Plzeň aj so slovenskými reprezentantmi Matúšom Kozáčikom a Patrikom Hrošovským zvládla svoje domáce vystúpenie a zdolala Brno 2:1.

"Viktoriáni" majú na čele tabuľky päť kôl pred koncom už jedenásťbodový náskok, druhá Sparta má jeden zápas k dobru a môže ešte získať 18 bodov.

Na obe mužstvá ešte čaká aj vzájomný duel na pražskej Letnej v nedeľu 24. apríla, no kormidelník Sparty sa už pozrel pravde do očí.

"Nebudem hovoriť o tom, že je to pre nás komplikácia. Mali sme veľkú túžbu na Bohemke zvíťaziť, potom v stredu zvládnuť dohrávku na Dukle a v nedeľu doma zdolať Plzeň. Túžba zostáva, ale z hľadiska titulu je zrejmé, že je to pre nás stratené," povedal Ščasný pre iDnes.cz

Trénera doplnil stredopoliar pražského klubu Martin Frýdek: "Teoreticky ešte môžeme Plzeň dostihnúť, pokúsime sa o to. Musíme. Nevzdávame sa, ale už je to veľmi ťažké."

Skúsený odborník na lavičke najslávnejšieho českého klubu nepoprel, že na slabšie výkony jeho zverencov v ostatnom období vplýva aj nabitý kalendár a maródka.

Sparta sa vo štvrtok rozlúčila s Európskou ligou 2015/16 ako štvrťfinalista.

"Máme toľko zápasov, ako ostatní za dva roky. Ale nevyhováram sa, tak sme to chceli. Otázkou je, či by to nechcelo mať širší káder. Kto však mohol tušiť, že budeme mať toľko zranených," dodal Ščasný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Tréner futbalovej Sparty: Nehovorme o komplikácii, titul je pasé