Trenčín žiadal za zápas s Hull City päťtisíc eur, televízie odmietli

Futbalistov Hull City na tréningu v Trenčíne.
Futbalistov Hull City na tréningu v Trenčíne. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|31. júl 2014 o 09:46

Trnavčania hrajú v škótskom Perthe proti St. Johnstonu. Trenčín v Žiline s anglickým Hullom.

BRATISLAVA. Trenčín privíta v Žiline Hull City, účastníka Premier League a posledného finalistu slávneho FA – cupu. Ide zrejme o najatraktívnejší zápas v dejinách trenčianskeho klubu. Televízni diváci ho však neuvidia.

Klub sa so žiadnou z televízii nedohodol. „AS Trenčín mal záujem, aby zápas bol vysielaný niektorou zo slovenských televíznych spoločností. Chceli sme fanúšikom na celom Slovensku priniesť súboj nášho klubu proti účastníkovi Premier League a finalistovi Anglického pohára (FA Cup), " tvrdí stanovisko klubu.

"Všetky slovenské televízie dostali rovnakú ponuku. Klub bol ochotný ustúpiť z pôvodných požiadaviek natoľko, že cena za prenos pokrývala náklady spojené s vysielaním zápasu. "

Klub tvrdí, že za prenos požadovali sumu 5000 eur, čo je dokonca nižšia cena než sa platí za odvysielanie zápasu z Fortuna ligy.

"Dostali sme síce ponuku predať práva na televízny prenos za nulu, ale to sme si nemohli dovoliť. Dostali by sme sa totiž do situácie, v ktorej nechceme byť."

Štadión v Trenčíne nevyhovuje

Zápas sa pre nevyhovujúci štadión musí hrať v Žiline. Trenčania veria, že na zápas príde i tak veľa divákov. Dovčera predali 6000 vstupeniek.

"AS Trenčín sa dištancuje od vyjadrení jednej z televízií. Práve táto spoločnosť dostala možnosť zadarmo odvysielať náš domáci zápas proti Vojvodine Nový Sad."

Klub dodáva, že televízne spoločnosti majú prinášať fanúšikom hodnotný športový obsah.

"Ak je 5000 eur za priamy prenos zo zápasu proti mužstvu Premier League priveľa, my na tom nič nezmeníme. My sme verili, že to je prijateľná cena, keďže televízii zostáva aj sto percent reklamného času počas prenosu. Mrzí nás aktuálny stav, že televízie nie sú ochotné vo väčšej miere prinášať domáci futbal.“

Trenčín hrá proti súperovi z Anglicka po prvý raz. Hull skončil v lige na 16. mieste a ako finalista FA Cupu má v pohárovej Európe premiéru.

„Chceme hrať aktívny futbal, rýchlo a kombinačne,“ povedal na tlačovke pred zápasom tréner Martin Ševela. „Odveta v Novom Sade bola veľkou školou. Musíme sa z prehry poučiť. Teraz to bude ťažšie.“ V generálke v lige Trenčín zdolal Podbrezovú 2:0. Zranení sú Nigérijčan Madu a Brazílčan Jairo.

Trnavská séria

Spartak Trnava sa v Škótsku predstaví v Perthe proti St. Johnstonu.

Klub postúpil cez švajčiarsky Luzern po dvoch remízach 1:1 výhrou 3:2 až v jedenástkovom rozstrele.

Spartak však ťahá šesťzápasovú šnúru bez prehry. Kouč Juraj Jarábek vníma Európsku ligu aj ako spestrenie, no pri porovnaní kvalít so St. Johnstonom sa môže prebiť až do play off.

V ňom hral v sezóne 2011/12 proti Lokomotivu Moskva, o rok stroskotal v 3. predkole na Steaue Bukurešť.

S teóriou o slabom súperovi Jarábek nesúhlasí. „Škóti sú favoritmi, v renkingu sú vyššie ako my. Presvedčil som sa o tom pri pozeraní kvalitného finále Škótskeho pohára s Dundee,“ dodal pred odletom Jarábek. Spartaku sa uzdravil Vyskočil.

Strojcom postupu bol zatiaľ kapitán Marek Janečka. Dal dva góly gruzínskemu Zestafoni pri výhre 3:0.

Teraz čaká Trnavu ťažší súper aj iný štýl hry. Dobrý výsledok, akým by bola remíza alebo maximálne tesná prehra, by bol ideálnym východiskom do odvety.

Európska liga

Program, 3.predkolo.

Dnes o 19.00 h AS Trenčín - Hull City, v Žiline, rozhoduje Davide Massa (Tal.).

Odveta je 7. augusta v Hulle.

O 20.45 SELČ (19.45 h miestneho): St. Johnstone FC - Spartak Trnava, štadión McDiarmid Park, rozhoduje Mattias Gestranius (Fín.).

Odveta je 7. augusta o 19.30 h v Zlatých Moravciach.

Autor článku

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Trenčín žiadal za zápas s Hull City päťtisíc eur, televízie odmietli