Má problémy s chrbtom. Federer trénoval v Paríži

(Autor: Twitter - Roland Garros)
SITA|18. máj 2016 o 18:00

Web Basler Zeitung v utorok zverejnil informáciu o údajnej absencii Federera na Roland Garros.

PARÍŽ. Švajčiarsky tenista Roger Federer si v stredu zatrénoval na dvorci č. 1 v parížskom areáli Roland Garros pred blížiacim sa miestnym antukovým druhým grandslamovým turnajom sezóny (22. mája - 5. júna).

Bolo to "po niekoľkých dňoch čakania a chýrov", ako uviedla internetová stránka podujatia vo francúzskej metropole. V utorok totiž web Basler Zeitung zverejnil text o absencii Federera na turnaji pre pretrvávajúce problémy s chrbtom.

Článok síce neskôr stiahli, ale internetom koluje screenshot, zdieľal ho napríklad špecializovaný portál Punto de Break.

Roger Federer zrejme bude na Roland Garros štartovať.
Roger Federer zrejme bude na Roland Garros štartovať. (Autor: TASR/AP)

Niekdajší líder svetového rebríčka Federer pre problémy s chrbtom ubudol z pavúka prípravného turnaja ATP World Tour Masters 1000 v Madride.

Na rovnako hodnotnom minulotýždňovom podujatí v Ríme vo štvrtok prehral v osemfinálovom treťom kole s Rakúšanom Dominicom Thiemom.

Po vydarenom vstupe do tohto turnaja pritom vyhlásil, že vzhľadom na okolnosti považuje útok na trofej za nesplniteľnú misiu.

Tridsaťštyriročný bazilejský rodák naposledy chýbal v hlavnej singlovej súťaži na turnajoch veľkej štvorky na US Open 1999.

Medzičasom nazbieral rekordných sedemnásť trofejí vo dvojhre na Majors (na rozšírenie kolekcie čaká od Wimbledonu 2012), na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska triumfoval v sezóne 2009.

Federer absolvoval v hlavnej súťaži 65 grandslamových turnajov bez prerušenia, v tomto smere je absolútnym rekordérom. U žien vedie Japonka Ai Sugijamová, ktorá zaznamenala 62 štartov za sebou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Má problémy s chrbtom. Federer trénoval v Paríži