Traja fanúšikovia vbehli na ihrisko, naháňali ich aj futbalisti

Traja fanúšikovia v prvom polčase po jednom vbehli na ihrisko v zápase Európskej ligy Tottenham - Partizan Belehrad.
Traja fanúšikovia v prvom polčase po jednom vbehli na ihrisko v zápase Európskej ligy Tottenham - Partizan Belehrad. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. nov 2014 o 08:35

Vbehli na plochu pobehovali medzi hráčmi, fotili sa s nimi. Zdá sa však, že traja fanúšikovia, ktorí narušili zápas Európskej ligy, sa na to pripravili a ich krok je súčasťou marketingového ťahu.

LONDÝN. Anglický futbalový klub Tottenham Hotspur čelí trestu od UEFA za to, že vo štvrtkovom zápase Európskej ligy s Partizanom Belehrad musel rozhodca trikrát prerušiť zápas pre vniknutie fanúšika na ihrisko.

Ako informovala agentúra Reuters, UEFA už začala voči Tottenhamu disciplinárne konanie, verdikt by mal byť známy 11. decembra.

Všetky prípady sa stali v prvom polčase a po poslednom z nich odišli hráči na desať minút do šatní.

V Anglicku to nečakal

Ukrajinský rozdhoca Jevgen Aranovskij poslal v 38. minúte hráčov z ihriska za stavu 0:0 a hrozilo, že ak by vbehol na ihrisko ďalší votrelec, zápas by sa nedohral. Tottenham napokon duel na domácom štadióne vyhral 1:0 a zabezpečil si postup do ďalšej fázy súťaže.

Polícia zatkla troch fanúšikov, ktorí mali identické tričká. Britské médiá špekulujú, že ich krok bol len súčasťou marketingovej kampane jedného zo sponzorov Tottenhamu. Vedenie Hotspurs i samotná firma to však popreli.

"Bolo to zvláštne. Keby sa to stalo niekde inde, tak by som to možno pochopil, ale v Anglicku som to naozaj nečakal. Narušilo to priebeh zápasu, ale nemal som strach o bezpečnosť hráčov."

"V každom prípade bolo dobré, že rozhodca poslal hráčov z ihriska, dal tým odkaz, že sa to už nemôže opakovať," povedal tréner srbského tímu Marko Nikolič.

Londýnčanov to mrzí

Tottenham sa ospravedlnil svojim fanúšikom.

"Mrzí nás čo sa stalo, je to neakceptovateľné. Všetci traja muži sú zatknutí a vypočúva ich polícia," napísal klub v stanovisku.

Sklamaný bol aj tréner Spurs Mauricio Pochettino. "Pre každého, kto miluje futbal, je to smutné. Bola to veľmi zvláštna situácia..," povedal argentínsky tréner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Traja fanúšikovia vbehli na ihrisko, naháňali ich aj futbalisti