Cannondale-Drapac ide na Tour de France 2017 s dvomi lídrami pre celkové poradie

(Autor: TASR/AP)
SITA|27. jún 2017 o 09:19

Umiestniť sa čo najvyššie v celkovom poradí sa pokúsia Andrew Talansky aj Rigoberto Urán.

BRATISLAVA. Američan Andrew Talansky a Kolumbijčan Rigoberto Urán budú lídrami tím Cannondale-Drapac na cyklistickom vrchole sezóny Tour de France 2017 (1. - 23. júla). Obaja sa budú pokúšať o dobrý výsledok v celkovej klasifikácii.

Dvadsaťosemročný Talansky bol zatiaľ najvyššie na Tour de France desiaty (2013), jeho doteraz posledné vystúpenie na pretekoch Grand Tour na Vuelte a Espaňa 2016 sa skončilo piatym miestom. O rok starší Urán bol v celkovej klasifikácii na Giro d'Italia dvakrát na druhej priečke (2013, 2014), ale na Tour to dotiahol najvyššie zatiaľ len na celkové 23. miesto (2011). Na slávne preteky sa vracia po dvoch rokoch.

Talansky na nedávnych pretekoch Okolo Kalifornie vyhral piatu etapu.

"Vstupujeme do boja s dvomi lídrami pre celkové poradie Andrewom a Rigom. Tento projekt však nebude brzdiť našich pretekárov v tom, aby sa nepokúsili o etapové víťazstvo," tvrdí športový riaditeľ Charly Wegelius pre Cyclingnews.

"Keď sa pozriem na našu zostavu, vidím nadšenie, potenciál a skutočnú kvalitu. A najmä ľudí, ktorí sú pripravení navzájom sa podporovať a dodávať si energiu."

"Tour de France je jedinečná. Je to aj dvojsečná zbraň a nikdy neviete, akú výzvu pred vás postaví," uviedol Andrew Talansky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Cannondale-Drapac ide na Tour de France 2017 s dvomi lídrami pre celkové poradie