Tottenham pre koronavírus končí v pohárovej Európe, postúpil klub Matúša Bera

Son Heung-min (Tottenham Hotspur).
Son Heung-min (Tottenham Hotspur). (Autor: TASR/AP)
TASR|20. dec 2021 o 12:05 (aktualizované 20. dec 2021 o 12:30)

Anglický klub nemohol nastúpiť na posledný zápas Konferenčnej ligy.

LONDÝN. Anglický futbalový klub Tottenham Hotspur vypadol z Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 po pondelkovom rozhodnutí UEFA.

Do vyraďovacej fázy tak postúpil holandský Vittese Arnhem aj so slovenským stredopoliarom Matúšom Berom, ktorý odohrá baráž o osemfinále proti Rapidu Viedeň.

Európska futbalová únia (UEFA) pripísala víťazstvo za zápas medzi Tottenhamom a Rennes kontumačne francúzskemu klubu (3:0). Už minulú sobotu rozhodla o definitívnom zrušení tohto stretnutia pre koronavírusovú nákazu v kádri Tottenhamu.

Vo svojom stanovisku uviedla, že tímy sa nevedeli v tomto kalendárnom roku dohodnúť na novom termíne stretnutia. Preto odstúpila prípad disciplinárnej komisii, ktorá súboj skontumovala v prospech Francúzov.

V tabuľke G-skupiny figuroval Tottenham na treťom mieste o tri body za druhým Vitesse. Ak by sa duel s Rennes odohral a "Spurs" by v ňom zvíťazili, preskočili by holandský tím, keďže pri rovnosti bodov a vyrovnanej vzájomnej bilancii (0:1, 3:2) by mali lepšie skóre. Postúpili by tak z druhého miesta do play off o osemfinále súťaže.

Skupinu vyhralo Rennes, ktoré už malo isté prvenstvo a postúpilo priamo do osemfinále, Arnhem si zahrá prvý duel play off o elitnú šestnástku 17. februára 2022, odveta bude na programe o týždeň 24. februára. Informácie priniesla agentúra AFP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Tottenham pre koronavírus končí v pohárovej Európe, postúpil klub Matúša Bera