Tóthovi odovzdala zlato Barteková: "Všetci sme hrdí"

Danka Barteková po dekorovaní Mateja Tótha zlatou olympijskou medailou. Ceremoniál ju čaká aj pri štvorkajaku. Dúfajme, že opäť so slovenskou účasťou na medailových stupňoch.
Danka Barteková po dekorovaní Mateja Tótha zlatou olympijskou medailou. Ceremoniál ju čaká aj pri štvorkajaku. Dúfajme, že opäť so slovenskou účasťou na medailových stupňoch. (Autor: TASR)
SITA|20. aug 2016 o 06:21

Danka Barteková ako členka MOV veľmi dúfala, že bude môcť dekorovať slovenského športovca. Ceremoniál ju čaká aj pri mužskej K4, kde majú naši reprezentanti vysoké ambície.

RIO DE JANEIRO. Slovenský chodec Matej Tóth už má k dispozícii svoju zlatú olympijskú medailu z Hier XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro.

Šampión v chôdzi na 50 km v piatok čakal na najcennejší kov viac ako osem hodín, keďže prvenstvo si vybojoval tesne pred poludním miestneho času a medailu dostal až večer po ôsmej hodine. Tak to naplánovali organizátori.

Ceremoniál sa navyše konal na Olympijskom štadióne a nie v dejisku chodeckých súťaži v Pontale. Tam mal byť po pretekoch aspoň kvetinový ceremoniál, ale vlna protestov japonskej a kanadskej výpravy zapríčinila jeho zrušenie.

Zlatú olympijská medailu 33-ročnému rodákovi z Nitry Matejovi Tóthovi odovzdala symbolicky jeho krajanka Danka Barteková ako členka Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Barteková rovnako bola aj aktívnou účastníčkou OH v Riu de Janeiro, v streleckej disciplíne skeet obsadila 16. priečku.

Matej Tóth svoju zlatú medailu preberá symbolicky od Danky Bartekovej. Tá v jeho úspech verila.
Matej Tóth svoju zlatú medailu preberá symbolicky od Danky Bartekovej. Tá v jeho úspech verila. (Autor: TASR)

"Už na začiatku, keď som dostala na výber, v ktorých disciplínach chcem dekorovať najlepších, tak som si vybrala práve aj Maťovu päťdesiatku. S tým, že by som veľmi rada odovzdávala medailu aj niekomu zo Slovenska. Okrem toho som si vybrala aj trap mužov a v rýchlostnej kanoistike štvorkajak. Veľmi som dúfala, že budem dekorovať slovenského športovca. To, že Maťo dnes vyhral a zanôtili sme si spolu slovenskú hymnu, bol veľký bonus. Veľmi sa z toho teším,“ povedala pre agentúru SITA Danka Barteková po slávnostnom odovzdávaní medailí chodcom.

Danka Barteková veľmi túžila dekorovať slovenského športovca.
Danka Barteková veľmi túžila dekorovať slovenského športovca. (Autor: TASR)

Pohľadná športová strelkyňa, bronzová medailistka v skeete z OH 2012 v Londýne, stihla zlatému Matejovi Tóthovi tlmočiť aj pár pekných slov: "Povedala som mu, že sme na neho všetci veľmi hrdí. Myslím si, že som hovorila za všetkých na Slovensku, že to potrebuje znova počuť. Lebo takú obrovskú prácu, akú odviedol, a taký úžasný úspech, ktorý dosiahol, to sa len tak ľahko nedá zopakovať. Dúfam, že ho to potešilo."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Tóthovi odovzdala zlato Barteková: "Všetci sme hrdí"