Južná Kórea na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

(Autor: TASR/AP)
Sportnet|21. nov 2022 o 22:00

Aké sú najväčšie mená v nominácii Južnej Kórey na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Južná Kórea je súčasťou skupiny H.

Ktorých hráčov Južnej Kórey sa oplatí sledovať?

Son Heung-min (30 rokov, útočník, Tottenham)

Son je sedemnásobný najlepší futbalista ázijského kontinentu, ktorý už ôsmu sezónu oblieka dres anglického Tottenhamu. V minulosti sa predstavil aj v Bundeslige za Hamburg či Bayer Leverkusen.

Son doteraz strelil tri góly na majstrovstvách sveta a predpokladá sa, že pridá ďalšie aj v Katare. Najlepší momentálne hrajúci strelec v službách Južnej Kórey má najlepšie predpoklady na to, aby sa stal jej najlepším hráčom na turnaji.

Zdalo sa, že útočník „kohútov“ bude musieť vynechať šampionát pre zranenie – zlomeninu očnej jamky, ktoré utrpel v súboji Ligy majstrov na pôde Olympique Marseille.

Po úspešnej operácii však nakoniec nastúpi s ochrannou maskou, čím kapitán kórejskej reprezentácie bude môcť viesť svoj tím k ceste za najlepším výsledkom.

Hwang Ui-jo (30 rokov, útočník, Olympiacos Piraeus)

V lete 2019 sa Hwang upísal francúzskemu prvoligistovi Bordeaux, kde skóroval 29-krát v 94 zápasoch počas troch sezón, čím sa stal najlepšie skórujúcim Ázijcom v histórii Ligue 1.

V reprezentačnom drese skóroval 16-krát v 49 stretnutiach. Debut v seniorskom tíme Južnej Kórey zaznamenal v októbri 2015 v priateľskom stretnutí proti Jamajke, kde upravil záverečné skóre na 3:0.

Zúčastnil sa futbalového turnaja Olympijských hier, kde napomohol juhokórejskej reprezentácii štyrmi gólmi.

Väčšina ľudí predpokladá, že najväčšiu gólovú hrozbu tímu Južnej Kórey predstavuje Son, od talentu gréckeho Olympiacosu sa očakáva, že po boku tohto legendárneho útočníka zažiari.

Hwang In-Beom (26 rokov, stredopoliar, Olympiacos Piraeus)

Hwang je všestranný hráč, ktorý dokáže vytvárať gólové šance, čo jeho menovec a tímový spoluhráč z gréckeho Olympiacosu v útoku veľmi ocení.

Po tom, čo sa jeho vysnívaný prestup do Európy v roku 2019 neuskutočnil, rozhodol sa namiesto toho využiť príležitosť v USA pre tím Vancouver Whitecaps, čo bolo rozhodnutie, ktoré niektorých jeho fanúšikov zarazilo.

Minulý rok sa do vysnívanej Európy dostal, ale len tak okrajovo, keď podpísal zmlúvu s Rubinom Kazaň, s ktorou odohral jeden zápas v Európskej konferenčnej lige.

V kvalifikačných zápasoch nastúpil v drese Južnej Kórey 11-krát, jeho prítomnosť v reprezentácii ale viacerí spochybňovali. Tréner Paulo Bento si svojho hráča podržal, keď vyzdvihol jeho atribúty, ktoré sa od moderného stredopoliara vyžadujú. 

Kompletnú nomináciu Južnej Kórey nájdete na tomto odkaze >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Južná Kórea na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?