Hviezda Tottenhamu môže prísť o MS, zranenie si vyžiada operáciu

Son Heung-min.
Son Heung-min. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. nov 2022 o 13:45

Dĺžka absencie zatiaľ nie je známa.

LONDÝN. Útočník anglického klubu Tottenham Hotspur a futbalovej reprezentácie Kórejskej republiky Son Heung-min musí podstúpiť operáciu tváre a hrozí mu, že vynechá majstrovstvá sveta v Katare.

Svetový šampionát sa začne 20. novembra a juhokórejský výber sa predstaví v základnej H-skupine, kde jeho súpermi budú Uruguaj, Portugalsko a Ghana.

Tridsaťročný Son Heung-min sa zranil v utorkovom súboji "kohútov" v Lige majstrov na pôde francúzskeho družstva Olympique Marseille. Hotspur v tomto súboji zvíťazili 2:1 a z prvej priečky postúpili do osemfinále.

Kórejský futbalista opustil hraciu plochu ešte v prvom polčase, doplatil na zásah do tváre ramenom súpera. Londýnsky tím informoval, že detailné vyšetrenia potvrdili nutnosť zákroku na stabilizáciu fraktúry v oblasti ľavého oka.

Zatiaľ nie je známe, ako dlho zostane bez súťažného diania.

"Po operácii na neho čaká rehabilitácia a až počas nej budeme schopní určiť, ako dlho sa bude zotavovať," informovali predstavitelia Tottenhamu.

Son je kapitán reprezentácie a jeho možná absencia dominuje medzi domácimi športovými správami. Hlavný kouč národného tímu Portugalčan Paulo Bento by mal nomináciu na MS oznámiť v sobotu 12. novembra.

"Či sa dostane do nominácie alebo nie, budeme sledovať jeho stav po operácii. Samozrejmosťou bude spolupráca s klubovými lekármi," informovali predstavitelia Kórejskej futbalovej asociácie.

Isté je, že kórejský útočník nenastúpi za klub na súboje Premier League proti tímom FC Liverpool a Leeds United pred reprezentačnou pauzou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Hviezda Tottenhamu môže prísť o MS, zranenie si vyžiada operáciu