Toni Nadal: "Rafovo telo skladá účty"

SITA|4. nov 2008 o 14:35

Toni Nadal, strýko a zároveň tréner španielskeho tenistu Rafaela Nadala schvaľuje rozhodnutie svojho chránenca nezúčastniť sa na koncoročnom výberovom Masters Cupe.

BRATISLAVA. Toni Nadal, strýko a zároveň tréner španielskeho tenistu Rafaela Nadala schvaľuje rozhodnutie svojho chránenca nezúčastniť sa na koncoročnom výberovom Masters Cupe v čínskom Šanghaji.

Starší Nadal si myslí, že Rafovo pravé koleno potrebuje určite preliečiť pred finálovým súbojom Davisovho pohára, v ktorom by mal byť v argentínskom Mar del Plata práve Nadal hlavným tromfom Španielov. "Teraz je to koleno, ale počas dlhej a namáhavej sezóny jeho telo veľa trpelo aj inými zraneniami. Rafa hrával pravidelne v záveroch turnajov, vyhral dva najväčšie grandslamy, olympijské hry a teraz jeho telo skladá účty," povedal pre Rádio Marca Toni Nadal.

Zároveň podotkol, že ešte nie je celkom istá ani účasť 22-ročného rodáka z Mallorky v Mar del Plata, ktoré bude v dňoch 23. - 25. novembra dejiskom tohtoročného daviscupového finále. "Posledné slovo budú mať lekári, ale aj sám Rafa," dodal T. Nadal. Svetová jednotka a víťaz tohtoročného Wimbledonu, Roland Garros aj olympijskej súťaže vo dvojhre by mal už v utorok odcestovať do Barcelony, kde ho čakajú zdravotné prehliadky. Až po ich absolvovaní bude známe, či sa pridá k španielskemu tímu, ktorý zabojuje na argentínskej pôde o zisk Davisovho pohára.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Toni Nadal: "Rafovo telo skladá účty"