Tomi 'Kid' Kovács sa postavil za Csemeza: Som na neho veľmi hrdý

(Zdroj: Facebook: Tomi Kid Kovács)
Vladimír Bilohuščin|29. júl 2021 o 17:05 (aktualizované 29. júl 2021 o 17:03)

Slovenský reprezentačný tréner priviedol boxera na olympiádu po 25 rokoch.

TOKIO. Aj keď sa pre Andreja Csemeza púť za vytúženou medailou dnes nadránom skončila po prehre s Armanom Darčiňanom, slovenský boxer zanechal na olympiáde v Tokiu sympatický dojem.  

V provom súboji dokázal zvíťaziť a aj v súboji s Arméncom bol v úvodnom dejstve lepším boxerom, čo ocenil aj reprezentačný tréner Tomi 'Kid' Kovács.

"Aj keď Bandi si zaslúži úctu nás všetkých...

Pre našu malú boxerskú výpravu týmto dňom končí olympiáda. Bandi sa umiestnil na 9. mieste, a aj keď sme mali sen získať medailu z TOKIA, vôbec neodchádzame ako porazení," komentoval Kovács na sociálnych sieťach.

Kovács prezradil, že hneď po príchode z Paríža, kde sa konala kvalifikácia, musela výprava riešiť Csemezove zranenie. "V tréningovom procese ale pokračoval ďalej. Stále mi hovoril, že mu nestačí sa dostať na OH, ale on prinesie na Slovensko medailu!"

Aj keď Csemez na svoj sen nedosiahol, Slovensko smútiť nemusí. Veď svojho zverenca malo na olympiáde v boxerskom ringu naposledy pred viac ako dvoma dekádami.

"Ja som veľmi hrdý na neho! Do prípravy na olympijskú kvalifikáciu dal maximum, zodpovedne dodržal všetky pokyny a rady. Neplakal po náročných tréningoch, aj keď to často bolelo, ale išiel si za svojím cieľom.

OLYMPIÁDA!!! SEN SA STAL skutočnosťou!

Po 25 rokoch sa kvalifikoval slovenský boxer na olympijské hry!"

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tomi 'Kid' Kovács sa postavil za Csemeza: Som na neho veľmi hrdý