Zlý muž Washingtonu to opäť prehnal. Zakážte mu hrať hokej, vyzýva novinár

Incident medzi Tomom Wilsonom (v bielom) a Artemijom Panarinom.
Incident medzi Tomom Wilsonom (v bielom) a Artemijom Panarinom. (Autor: SITA/AP)
TASR|4. máj 2021 o 12:37

Ruská hviezda zápas nedohrala.

NEW YORK. V pondelkovom zápase NHL medzi New Yorkom Rangers a Washingtonom Capitals prišlo k nepríjemnému incidentu.

V druhej tretine útočník hostí Tom Wilson vyprovokoval bitku, po ktorej zranil oporu súperovho tímu Artemija Panarina.

Pred bránkou Capitals najskôr Wilson zaútočil na Pavla Bučneviča, do bitky sa potom zaplietli aj domáci Artemij Panarin a obranca hostí Brenden Dillon.

Panarin sa po tejto bitke na ľad už nevrátil. Opakované zábery ukázali, že Wilson hodil ruského útočníka o ľad, pričom ho ťahal za vlasy.

"Všetci to videli. V hokeji je hranica, ktorú nemožno prekročiť a on to urobil. Jedna z hviezd ligy sa mohla vážne zraniť. Všetci videli, čo sa stalo. A toto nie je prvýkrát," citovala slová trénera Rangers Davida Quinna stanica ESPN.

K incidentu sa vyjadrila aj opora newyorskeho tímu Mika Zibanejad: "Myslím si, že si musíme viac vážiť hokejistov. Neviem, čo na to povedať. To je úplná neúcta. Je to všetko jednoducho hrozné."

V čase incidentu viedli domáci 3:2. Washington, aj so slovenským obrancom Zdenom Chárom, však potom otočil zápas štyrmi gólmi. Novinár Larry Brooks z denníka New York Post sa k tejto téme ostro vyjadril. 

"Dnes bola NHL blízko k tomu, aby prišlo k úmrtiu priamo na ľade. Zakážte tomu chlapovi hrať hokej až do konca sezóny a nech sa o rok znovu uchádza o to, aby mohol hrať," napísal na adresu Wilsona na twitteri. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zlý muž Washingtonu to opäť prehnal. Zakážte mu hrať hokej, vyzýva novinár