Extraligové kluby hlásia posily, Zvolen získal niekdajšieho reprezentanta

Oldrich Kotvan.
Oldrich Kotvan. (Autor: TASR)
TASR|26. dec 2020 o 22:12

Trenčín siahol po fínskom veteránovi.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový obranca Oldrich Kotvan podpísal zmluvu s HKM Zvolen s platnosťou do konca extraligovej sezóny 2020/2021. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Kotvan začal prebiehajúci ročník v Karlových Varoch, v sezóne 2019/2020 pôsobil v Liberci. Za Vary odohral 5 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal jednu asistenciu, 10 trestných minút a šesť mínusových bodov v hodnotení.

Začiatkom decembra 2020 však v klube skončil z ekonomických dôvodov.

"Vedenie klubu hľadá v rámci úsporných opatrení všetky možnosti ako zvládnuť sezónu predovšetkým po finančnej stránke. Preto došlo k rozhodnutiu, že v základnom kádri A-mužstva bude iba osem obrancov.

Nie je to pre nás jednoduché, ale museli sme k tomu pristúpiť, aby sme aj naďalej držali vyrovnaný rozpočet v tomto zložitom období," uviedol karlovarský klub v oficiálnom stanovisku.

Pre 30-ročného obrancu pôjde o premiéru v najvyššej slovenskej súťaži. Možnosť pôsobiť vo Zvolene mal už v lete 2020.

"Komunikoval som s trénerom Petrom Oremusom, ktorý mi už vtedy povedal, že by si ma prial do tímu. Teraz som už v HKM a moja priorita je dostať zo seba to najlepšie a pomôcť tímu," povedal Kotvan.

Oldrich Kotvan počas reprezentačného zrazu.
Oldrich Kotvan počas reprezentačného zrazu. (Autor: TASR)

Novú posilu hlási aj Dukla Trenčín, ktorá angažovala mimoriadne skúseného 36-ročného fínskeho obrancu Janneho Jalasvaaru.

Ten pôsobil vo viacerých prestížnych európskych ligách, prevažnú časť kariéry vo Fínsku. Počas siedmich sezón v KHL odohral celkovo 362 zápasov a v rokoch 2012 a 2013 získal s Dinamom Moskva Gagarinov pohár.

Fínsko reprezentoval na dvoch MS hráčov do 20 rokov, na ktorých získal bronzové medaily, štartoval aj na svetovom šampionáte do 18 rokov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Extraligové kluby hlásia posily, Zvolen získal niekdajšieho reprezentanta