Zvolenčania splnili svoj cieľ, troma bodmi sa zaskvel Zuzin

Zvolenský útočník Peter Zuzin (vpravo) skóroval proti Novým Zámkom.
Zvolenský útočník Peter Zuzin (vpravo) skóroval proti Novým Zámkom. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|3. apr 2021 o 18:25

V domácom prostredí nezaváhali.

ZVOLEN. Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v druhom zápase štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy nad HC Mikron Nové Zámky 4:1 a v sérii vedú 2:0.

Duel sa začal tlakom Zvolena, ktorý si však nevytváral šance. Prvú vážnejšiu mali hostia v štvrtej minúte, no voľný Doggett z dvoch metrov Rahma neprekonal. 

Postupne sa viac dostávali do hry aj Zvolenčania, ale Marcinek, Puliš a ani Kelemen nedokázali prekonať hosťujúceho brankára. 

Prvýkrát sa menilo skóre v 20. minúte. Zvolenčania pri hre piatich proti trom rozobrali súpera a pre Zuzina nebol problém poslať puk do odkrytej bránky.

Mikúš zápas nedohral 

Druhú tretinu začali lepšie domáci, ale nevyužili svoje šance. Prišiel tak trest. Rogoň vybojoval puk v útočnom pásme, prihral ho v 33. minúte Števuliakovi a ten z kruhu na vhadzovanie tvrdo vypálil - 1:1.

Následne išiel predčasne pod sprchy za podkopnutie domáci Mikúš.

Novým Zámkom sa črtala päťminútová presilovka, na jej začiatku dobre strieľali Števuliak s Doggettom, ale potom prišli dva fauly z ich strany a kratšie početné výhody nevyužil pre zmenu Zvolen.

Aktivitu pretavili v góly 

V tretej tretine oba tímy najprv nevyužili presilovky. Šance mali na strane hostí Varga a na domácej McPherson. Bola to vyrovnaná partia, ale s pribúdajúcim časom sa viac tlačil dopredu hráči spod Pustého hradu.

Viac útočili i strieľali, mali miestami drvivú prevahu v pásme a dokázali skórovať. V 55. minúte sa po vyhratom buly Viedenského presadil spoza kruhu Zuzin.

Hosťom sa potom zranil Rogoň, ale Zvolenčania hrali presilovku a využili ju zásluhou Puliša, ktorý sa presadil z dorážky po strele Zuzina. O zápase tak bolo rozhodnuté. Poistku pridal ešte štvrtým gólom do prázdnej bránky Nuutinen.

Tipos extraliga - štvrťfinále play off:

Zvolen - Nové Zámky 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Góly: 20. Zuzin (Viedenský, J. Mikúš), 55. Zuzin (Viedenský), 57. Puliš (Zuzin, Viedenský), 59. Nuutinen - 33. Števuliak (Rogoň).

Rozhodovali: J. Tvrdoň, M. Korba - Synek, M. Orolin, vylúčení na 2 min: 7:12, vyššie tresty: J. Mikúš (Zvolen) 5 + DKZ za podkopnutie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.

/stav série: 2:0/ 

Zvolen: Rahm - Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško - Kelemen, J. Mikúš, R. Bondra - Nuutinen, Puliš, McPherson - Stupka, Viedenský, Zuzin - Marcinek, Tibenský, Kolenič - Jedlička od 35. min.

Nové Zámky: Kiviaho - Hain, Västilä, Holenda , Fereta, M. Roman, P. Mikuš, Šeliga - Števuliak, Doggett, Rogoň - T. Varga, J. Jurík, Okoličány - Majdan, Seppänen, Obdržálek - Andrisík, Ondrušek, Záhradník

Hlasy po zápase:

Andrej Kmeč, asistent trénera Zvolena: "Bol to klasický play off zápas. Dlho bol na vážkach, sprevádzalo ho množstvo vylúčení. My sme výborne zvládli oslabenia i presilovky, dali sme v nich dva góly. Hrali sme trpezlivo až do samého konca, hráči verili v systém a to ich doviedlo k víťazstvu. Som spokojný, že sme zvládli oba zápasy. Séria je 2:0, čo bol náš cieľ. S čistými hlavami môžeme ísť do Nových Zámkov na odvetné duely."

Peter Zuzin, strelec dvoch gólov Zvolena: "Sme spokojní, že sme zvládli oba domáce zápasy. Dnes to však bolo 50 na 50, pretože do desiatej minúty tretej tretiny bol stav 1:1. Ja som rád, že sa mi podarilo streliť gól na 2:1, ten bol rozhodujúci. Potom sme zvýšili a zápas sme už ukorigovali. Nebol to však jednoduchý duel, súper hral naozaj dobre. Nebude to jednoduchá séria."

Gergely Majoross, tréner Nových Zámkov: "Hrali sme celkom dobre, no nepremieňali sme šance. Nepáčil sa mi ani veľký počet vylúčení na našej strane, niektoré neboli nevyhnutné, nemuseli sme tieto tresty dostať. Musíme zlepšiť disciplínu. Vyzdvihol by som však odhodlanie môjho tímu. Bol to vyrovnaný duel, rozhodol druhý gól, žiaľ dal ho Zvolen a nie my. Séria sa teraz sťahuje k nám. Verím, že u nás to budú iné zápasy. Urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolenčania splnili svoj cieľ, troma bodmi sa zaskvel Zuzin