Michalovce previedli v úvode štvrťfinále nevídaný obrat, otáčať musel aj Zvolen

Momentka zo zápasu Michalovce - Trenčín.
Momentka zo zápasu Michalovce - Trenčín. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|2. apr 2021 o 18:59 (aktualizované 2. apr 2021 o 21:11)

Nové Zámky takmer zaskočili favorita.

ZVOLEN. Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v prvom štvrťfinálovom zápase play off Tipos extraligy nad HC Mikron Nové Zámky 3:2.

Druhý duel je na programe v sobotu o 15.00 h opäť na zvolenskom ľade.

Víťazne vstúpili do štvrťfinále na domácej pôde aj hráči HK Dukla Ingema Michalovce, hoci po prvej tretine prehrávali s Duklou Trenčín 0:4. Piatimi gólmi ale zvrátili stav na 5:4.

Druhý zápas odohrajú v sobotu o 18.00 h.

Nové Zámky takmer zaskočili favorita

Prvú šancu mal Zvolen v tretej minúte, keď sa Kolenič sa ocitol pred odkrytou bránkou, no puk sa po jeho koncovke obtrel len o ľavú žŕdku.

Do vedenia tak išli hostia, Varga dostal v 7. minúte priveľa priestoru pred bránkou a skóroval. Rogoň s Vargom následne nevyužili tutovky a nezvýšili náskok Nových Zámkov.

Domáci naštartovali výbornú otočku v 14. minúte, keď sa trafil Zuzin. Do vedenia sa dostali v presilovej hre na začiatku druhého dejstva, keď sa presadil Viedenský s prispením teču Haina.

Tretí a zároveň víťazný gól zaznamenal Kelemen v oslabení z dorážky po nevyužitom sóle Marcinka - 3:1.

Skóre zápasu už upravil len dvadsať sekúnd pred záverečným klaksónom Števuliak. Na vyrovnanie im už čas nezostal.

Neuveriteľný obrat v Michalovciach

Domáci začali premiérovú púť v play off mimoriadne neúspešne. Trenčania sa v prvej tretine prezentovali vysokou úspešnosťou streľby. 

V 8. minúte sa schyľovalo k presilovke Trenčína, ale počas signalizovaného trestu Sádecký dorazil Okuliarovu strelu - 0:1. V 10. minúte sa už hostia dostali k početnej výhode a tú už po 11 sekundách využil Sojčík, keď tečoval Starostovu strelu - 0:2.

Presilovka hostí v 18. minúte znamenala ďalší gól, keď na 0:3 upravil Sojčík. Krátko na to sa nemýlil pred bránkou osamotený Berisha a zvýšil už na 0:4.

Domáci zmenili do druhej tretiny nielen brankára, ale aj herný prejav. K stíhacej jazde im pomohla presilovka v 25. minúte, keď sa Erkinjuntti stal prvým michalovským strelcom v play off. Domácich to nabudilo a entuziazmus im pridal aj gól na 2:2 v 28. minúte, keď Lalancette tečoval strelu McCormacka.

Trenčiansky tréner reagoval oddychovým časom, ale ani to nezastavilo rozbeh domácich. Od 32. minúty už bolo 3:4, presilovkovú kombináciu zakončil pohotovou strelou Bartánus a o štyri minúty neskôr Galamboš vyrovnal na 4:4.

Tretia tretina priniesla vyrovnaný hokej, v ktorom si tímy dávali väčší pozor na chyby. V 53. minúte sa domáci dostali k ďalšej presilovke, v ktorej ich obrat dokonal Bartánus.

Tipos extraliga - štvrťfinále play off:

Zvolen - Nové Zámky 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

/stav série 1:0/

Góly: 14. Zuzin (Viedenský), 21. Viedenský (R. Bondra, Melancon), 29. Kelemen (Marcinek) – 7. T. Varga (P. Mikuš, Iacobellis), 60. Števuliak (Rogoň, Västilä)

Rozhodovali: Snášel ml., Štefik - Kacej, Ordzovenský, vylúčení na 2 min: 9:7, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0

Zvolen: Rahm - Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško - Kelemen, J. Mikúš, R. Bondra - Nuutinen, Puliš, McPherson - Stupka, Viedenský, Zuzin - Marcinek, Tibenský, Kolenič

Nové Zámky: Kiviaho - Hain, Västilä, Holenda , Fereta, M. Roman, P. Mikuš, Šeliga - Števuliak, Doggett, Rogoň - J. Jurík, Iacobellis, T. Varga - Majdan, Seppänen, Obdržálek - Andrisík, Ondrušek, Okoličány

Hlasy po zápase

Peter Oremus, tréner Zvolena: "Z našej strany nechýbala agresivita, útočná aktivita bola taktiež na dobrej úrovni, rovnako tak i početnosť streľby. Chýbala nám trošku lepšia realizácia šancí. Vieme na čom musíme ešte popracovať, ušla nám na konci herná disciplína. Na druhej strane sme výborne odohrali oslabenia. Teší ma, že sme sa rýchlo dostali z prvého inkasovaného gólu, ktorý nás trošku pribrzdil. V sobotu musíme byť ešte lepší."

Marek Viedenský, útočník Zvolena: "Je to dobrý vstup do štvrťfinále, ale musíme víťaziť aj v ďalších zápasoch. Hlavne napraviť chyby, posledný gól sme určite dostať nechceli. Napriek tomu sme zabojovali a ukázali našu silu. Chvíľu nám chýbalo tempo, no po prvom inkasovanom góle sme zapli na vyššie obrátky a vytvorili si dostatok šancí. Verím, že ak budeme presnejší, dokážeme Kiviaha viackrát prekonať."

Patrik Števuliak, útočník Nových Zámkov: "Môj gól prišiel už neskoro, chýbalo dvadsať sekúnd do konca tretej tretiny. Ak by prišiel skôr, myslím si, že by sme si vytvorili tlak na vyrovnanie. Duel sme začali dobre, hrali aktívne a dali gól, no škoda vyrovnávajúceho zásahu, nepokryli sme si druhú vlnu. V strednej časti sme inkasovali smolný gól v oslabení a potom ešte aj počas našej presilovky. Zvolen sa tak dostal na koňa a v podstate tieto okamihy rozhodli o zápase."

Michalovce - Trenčín 5:4 (0:4, 4:0, 1:0)

/stav série 1:0/

Góly: 25. Erkinjuntti (Korhonen), 27. Lalancette (McCormack), 32. Bartánus (Šedivý, Takáč), 36. Galamboš (Lalancette, Korhonen), 53. Bartánus (Šedivý) – 8. Sádecký (Okuliar), 10. Sojčík (Okuliar, Starosta), 18. Sojčík (Okuliar, Paukovček), 20. Berisha (M. Valach)

Rozhodovali: Müllner, Žák - Gegáň, Hercog, vylúčení: 6:10 na 2 min., navyše Švec (Trenč.) 10 min. OT za vrazenie na mantinel, presilovky: 4:2, oslabenia: 0:0. Zmeny: 21. Škorvánek (Mich.) namiesto Tomeka.

Michalovce: Tomek (21. Škorvánek) - Mudrák, Mihálik, McCormack, Šedivý, Louis, Ťavoda - Korhonen, Lalancette, Erkinjuntti - Takáč, Suja, Hickmott - Regenda, Galamboš, Bartánus - Török, Lehtonen, Mašlonka - Lačný, Chalupa

Trenčín: Valent - Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha - Sádecký, Paukovček, Sojčík - Kukuča, Rehuš, Okuliar - Berisha, Švec, Kettunen - Krajč, Valach, Beták - Ferenyi

Hlasy po zápase

Tomek Valtonen, tréner Michaloviec: "Vedeli sme, že to bude ťažké. Trenčín hral predkolo play off, my sme 12 dní nehrali zápas. V úvode zápasu sme mali niekoľko gólových príležitostí a hrali sme dobre. Potom sme však prehrali veľa osobných súbojov a súper bol veľmi dobrý aj v presilovkách. Za stavu 0:4 po 1. tretine sme boli v ťažkej situácii.

Pred druhou tretinou sme si prešli základné veci, začali sme v nej viac hrať telom, vyhrávať súboje a celkovo sme hrali lepšie. Mali sme aj šťastie, ale som, samozrejme, hrdý na to, že sme dokázali zápas otočiť z 0:4 Vyhrali sme historicky prvý zápas Michaloviec v play off a už sa tešíme na ďalší duel."

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Ťažko sa trávi takýto zápas. Mali sme zlý vstup do zápasu, v niekoľkých striedaniach sme pokazili rozohrávku. Potom nám napadali góly, viedli sme 4:0 a mali sme výborne rozohratý zápas. Druhá tretina bol z našej strany absolútny kolaps.

To, čo sme si povedali v kabíne, neplatilo a robili sme fauly a chyby v našom pásme. Súper nás za to potrestal gólmi a vyrovnal. Pred treťou tretinou sme si povedali, že sa začína nový zápas. Žiaľ, prišlo ďalšie oslabenie, v ktorom súper rozhodol.

Ešte sme mali šance na vyrovnanie. V konečnom dôsledku je v play off jedno, či je to prehra 4:5 alebo 0:9. V každom prípade je to bod pre Michalovce. Naši hráči musia pochopiť, že v play off môže každá maličká chyba zlomiť zápas. Je veľa vecí, ktoré nám dnes nefungovali."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Michalovce previedli v úvode štvrťfinále nevídaný obrat, otáčať musel aj Zvolen