Tentoraz to gólová prestrelka nebola, Slovan však predĺžil úspešnú sériu

Útočník Slovana Bratislava Brant Harris pred bránkou súpera.
Útočník Slovana Bratislava Brant Harris pred bránkou súpera. (Autor: TASR)
TASR|10. dec 2020 o 20:42

Na domácom ľade zdolal Nové Zámky.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v predohrávke 21. kola Tipos extraligy nad Novými Zámkami 2:1. Dva góly zaznamenal Brant Harris a Slovan nestratil body už v siedmom domácom dueli v sérii.

Zároveň svojmu súperovi odplatil prehru 6:7 z úvodu sezóny. Vtedy po dvoch tretinách viedol 4:2, ale v záverečnej časti až päťkrát inkasoval.

V zostave domáceho trénera Romana Stantiena sa po zranení objavil Andrej Meszároš, ktorý dostal príležitosť v druhej obrannej dvojici so Štajnochom.

Domáci boli od úvodu aktívnejší, najmä strelecky, ale dlho sa trápili.

Momentky zo zápasu: Slovan - Nové Zámky: fotogaléria

10.12.2020

V 8. minúte sa aj tešili z gólu, ale po porade s videorozhodcom hlavný arbiter rozpažil. Hostia mali v prvej tretine len jednu veľkú šancu, ale Bajtek v samostatnom nájazde neprekonal brankára Parksa.

Slovan išiel do vedenia v oslabení, keď Bortňák výborným forčekingom zobral puk Ordzovenskému a Harris jeho následnú prihrávku premenil - 1:0.

V 29. minúte mali hostia 72 sekúnd možnosť presilovky piatich proti trom, ale napriek prevahe nedokázali Parksa prekonať. Opäť prišiel trest na druhej strane, tentokrát ťažil Harris z prihrávky Gašpara.

Kanadský útočník mal potom blízko k hetriku, ale puk po jeho strele iba opečiatkoval ľavú žŕdku. Hráči Nových Zámkov však do konca druhého dejstva dokázali znížiť, v presilovej hre sa presadil Embrich.

Na disciplínu si nedali domáci pozor ani v 45. minúte, ale hosťom sa nepodarilo vyrovnať. Zverenci Martina Hrnčára sa však snažili dostávať pred brankára Parksa a Slovan si musel dávať pozor na zadné dvierka.

Tretia tretina sa niesla v znamení boja, šancí bolo málo, Slovan si napokon udržal tesný náskok a vybojoval druhý triumf za sebou.

Tipos extraliga - predohrávka 21. kola:

Slovan Bratislava - Nové Zámky 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Góly: 21. Harris (Bortňák), 31. Harris (Gašpar, Sukeľ) - 38. Embrich (Västilä, Seppänen).

Rozhodovali: Stano, Žák - Gegáň, Jedlička, vylúčení: 7:2 na 2 min, navyše Meszároš (Slovan) 10 min za úder do hlavy a krku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, bez divákov.

Slovan: Parks - Ališauskas, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Valach, Lee, Beňo, Bačik - O'Donnell, Kytnár, Ranford - Studenič, Harris, Zigo - Sukeľ, Urbánek, Gašpar - Kundrík, Bortňák, Petráš

Nové Zámky: Kiviaho - Västilä, Hain, Ordzovenský, Fereta, Mikuš, Drtina, Roman - Obdržálek, Seppänen, Bajtek - Okoličány, Holovič, Števuliak - Zahradník, Embrich, Rogoň - Jurík, Ondrušek, Giľák

Hlasy po zápase:

Martin Hrnčár, tréner Nových Zámkov: "Opäť sme prehrali o gól tak ako v predchádzajúcich zápasoch. Ustáli sme tlak Slovana v prvej tretine, v druhej sme hru vyrovnali. V tretej sme išli do rizika, chceli sme vyrovnať, ale zápas rozhodlo to, že sme nevyužili presilovku 5 na 3 a potom aj ďalšie šance. V tretej tretine sme málo strieľali, preto Slovan vyhral. K tomu mu gratulujem."

Roman Stantien, tréner Slovana: "Tréner hostí to zhrnul tak, ako som to videl aj ja. Nové Zámky hrali poctivo zozadu, podržal ich brankár, ťažko sme sa presadzovali. V tretej tretine sme hrali disciplinovane a súpera sme už k ničomu nepustili. Ale hostia hrali dobre, sme radi, že sme zvíťazili."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tentoraz to gólová prestrelka nebola, Slovan však predĺžil úspešnú sériu