Pre Slovan sa sezóna skončila, Zvolen je prvým finalistom

Pohľad na hráčsku lavicu HC Slovan Bratislava.
Pohľad na hráčsku lavicu HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|21. apr 2021 o 21:54

Hrdinom zápasu bol Mikko Nuutinen.

Tipos extraliga - semifinále play off - 5. zápas

Zvolen - Slovan 2:1 pp (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)

/stav série 4:1/

Góly: 39. Stupka (Meliško, Puliš), 68. Nuutinen (Puliš) - 38. Gašpar (Meszároš, O'Donnell).

Rozhodovali: M. Korba, Snášel ml. - Stanzel, Šoltés, vylúčení na 2 min: 5:8, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, zmeny: 44. Jedlička za Zuzina (Zvolen)

Zvolen: Rahm - Kotvan, Betker, Meliško, Ivan, Kubka, Hraško - Kelemen, J. Mikúš, R. Bondra - Nuutinen, Puliš, McPherson - Stupka, Viedenský, Zuzin (44. Jedlička) - Kolenič, Tibenský, Marcinek

Slovan: Gudlevskis - Ališauskas, Sersen, Maier, Brodzinski, Štajnoch, Meszároš, J. Valach - Ranford, Zigo, Šišovský - B. Rapáč, Bortňák, T. Matoušek - Gašpar, Harris, O'Donnell - Lukošík, Urbánek, Kundrík

ZVOLEN. Hokejisti HKM Zvolen sa stali prvými finalistami Kaufland play off Tipos extraligy. V piatom semifinálovom dueli zvíťazili na domácom ľade nad Slovanom Bratislava 2:1 po predĺžení a v celej sérii triumfovali 4:1.

Postupový gól strelil v 68. minúte fínsky útočník Mikko Nuutinen. Zvolenčania nastúpia vo finále proti víťazovi série medzi Michalovcami a Popradom.

ONLINE prenos zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>

Čakanie na gól ukončil Gašpar

Prvá tretina patrila domácemu tímu, vytvoril si niekoľko vyložených šancí, ale nedokázal pokoriť Gudlevskisa v bránke.

V úvode na ňom pohoreli z dvoch metrov Viedenský a Kelemen, potom zblízka Bondra, z dorážky Mikúš a individuálne sa nepresadil ani Kolenič. Takisto Zvolenčania nevyužili vyše minútovú presilovku o dvoch hráčov.

Za Slovan sa pokúšal skórovať z medzikružia v pätnástej minúte Zigo, ale za Rahmom miesto puku skončila Tibenského hokejka.

Skóre sa napokon menilo až v 38. minúte počas presilovky bratislavského tímu. O'Donnell síce dve príležitosti nevyužil, avšak Gašpar sa parádne trafil z kruhu.

Stav 0:1 trval len niečo cez minútu, pretože Meliško vystrelil od modrej a Stupka puk tečoval s prispením Maiera za prekvapeného lotyšského brankára. Na prestávku teda išli oba tímy za nerozhodného stavu 1:1.

Bortňák zahodil tutovku 

Domáci v tretej tretine už hrali bez zraneného Zuzina. Mali prevahu, no nedokázali ju pretaviť do vedúceho gólu. Na Gudlevskisa nevyzrelo viacero zvolenských hráčov, vrátane McPhersona, Viedenského či Nuutinena. 

Slovan ožil až v závere, Rahma skúšal pokoriť najmä Ranford a pár sekúnd pred koncom riadneho hracieho času i Harris, ale zápas nerozhodli.

V predĺžení mal obrovskú možnosť hosťujúci Bortňák, ale Rahm predviedol zákrok zápasu. Následne si poradil aj s pokusom Ziga z dobrej pozície. 

Zápas napokon rozhodla 68. minúta. Hráči Slovana si nepostrážili pred vlastnou bránkou Nuutinena, ktorý si položil Gudlevskisa a skóroval. 

Hlasy po zápase:

Peter Oremus, tréner Zvolena: "Oba tímy predviedli dobrý hokej. Zdolať Slovan nebolo jednoduché. Náš postup je zaslúžený, v hre piatich proti piatim sme boli lepší. Dôležité bolo, že nás v predĺžení podržal pri dvoch šanciach súpera brankár Rahm, to bolo rozhodujúce.

A napokon Mikko Nuutinen nás poslal do finále. V Bratislave sme urobili veľký krok k postupu. Slovan má kvalitu, ale my sme boli lepší a tešíme sa teraz na dlhší odpočinok. Určite sa dobre pripravíme na finále."

Róbert Döme, tréner Slovana Bratislava: "Bohužiaľ, dnes nám to nevyšlo. Mali sme tam na konci zápasu nejaké šance, ale nepadlo nám to tam a súperovi na druhej strane áno. Bojovali sme, ubránili sme i početné oslabenia, chlapci hrali obetavo, len škoda, že sme nevyužili vyložené šance.

Aj taký je hokej. Zvolen bol o trošičku lepší v tejto sérii, hoci bola vcelku vyrovnaná. Súper mal o niečo lepšie mužstvo, ale aj šťastia viac, preto ide ďalej."

Mikko Nuutinen, strelec víťazného gólu: "Bola to vyrovnaná séria, vyrovnané zápasy. Som rád, že sme postúpili. Čo sa týka gólu, videl som, že puk ide za bránku, takže som musel zostať pred ňou. Keď sa ku mne odrazil, povedal som si, že treba byť hlavne pokojný, nemal som totiž rýchlosť.

Som rád, že sa tak stalo a využil som to. Som hladný po ďalšom úspechu, toto nie je ešte koniec. Tréner nám dal dva dni voľna, padnú nám vhod."



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Pre Slovan sa sezóna skončila, Zvolen je prvým finalistom