Slovan uspel aj pod Zoborom. Neskladáme zbrane, hovorí Milo

Hokejisti HC Slovan Bratislava.
Hokejisti HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|4. apr 2021 o 18:11 (aktualizované 4. apr 2021 o 21:24)

Nitra stále čaká na prvé víťazstvo v play off.

NITRA. Hokejisti Slovana Bratislava uspeli aj v treťom zápase štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy. V nedeľu zvíťazili na ľade Nitry tesne 3:2. V sérii vedú 3:0 na zápasy a už len jeden triumf ich delí od postupu do semifinále.

Už na predzápasovom rozkorčuľovaní prišlo ku konfliktu medzi oboma mužstvami a to sa prenieslo aj do úvodnej tretiny. Hra bola veľmi rozkúskovaná s množstvom vylúčení, no v takmer hodinu trvajúcom dejstve gól nepadol.

Nitra sa rýchlo vrátila do hry 

Prostredná časť hry bola o čosi menej rozkúskovaná a skóre sa menilo hneď trikrát. V 25. minúte zrejme brankárovi Nitry prebehol hráč cez výhľad a nenápadná strela Ališauskasa skončila v bránke - 0:1.

Vyrovnať mohol o tri minúty Bajtek, ktorý dobre zapracoval v oslabení, ale jeho strelu zastavila konštrukcia bránky. Naopak, v 35. minúte ťažil Šišovský z vyrazenej strely O'Donnella a poslal puk do domácej bránky. 

Nitra však na jeho gól odpovedala bleskovo. Stav 0:2 platil iba šestnásť sekúnd, keď vrátil Nitru späť do hry úspešnou dorážkou Finlay.

Boli aktívnejší, no inkasovali 

Na začiatku tretej tretiny mali domáci príležitosť hrať presilovku štyroch proti trom, ktorú nekompromisnou strelou využil Slovák - 2:2.

V 46. minúte vykorčuľoval spoza bránky Fominych a nenápadne nahodil puk na Parksa. Hlavný rozhodca si musel overiť u videorozhodcu či puk neprekročil bránkovú čiaru, ale nestalo sa tak.

Nitrania boli aktívnejší, no paradoxne inkasovali. V 55. minúte sa puk odrazil k Harrisovi a ten pred prázdnou bránkou nezaváhal. Domáci sa aj napriek tlaku už presadiť nedokázali a "belasí" získali aj tretí bod v sérii.

Tipos extraliga - štvrťfinále play off:

Nitra - Slovan Bratislava 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Góly: 35. Finlay (Žitný, Hrnka), 43. Slovák (Tvrdoň) - 25. Ališauskas (Matoušek), 35. Šišovský (O"Donnell, Maier), 55. Harris (Buček, Gašpar).

Rozhodovali: Orolin, Žák - Jedlička, Frimmel, vylúčení: 7:10 na 2 min, navyše: Matoušek (Slovan) 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

/stav série: 0:3/

Nitra: O"Connor - Mezei, Bodák, Švarný, Nemec, Ege, Pupák, Vitáloš - Tvrdoň, Slovák, Holešinský - Finlay, Hrnka, Žitný - Bajtek, Kollár, Fominych - Šiška, Šťastný, Minárik - Drábek

Slovan: Parks - Meszároš, Štajnoch, Sersen, Ališauskas, Maier, Brodzinski, Valach - Gašpar, Harris, Buček - Šišovský, Kytnár, O'Donnell - Rapáč, Zigo, Matoušek - Kundrik, Bortňák, Lukošík - Jendek

Hlasy po zápase:

Dušan Milo, asistent trénera Nitry: "Hlavne prvá tretina bola veľmi nervózna. U nás sa prejavilo, že niektorí hráči neboli vplyvom oslabení a presiloviek v tempe. Podržal nás aj brankár. Zase boli kameňom úrazu naše presilovky. Dnes sme z nich síce dali jeden gól, ale na víťazstvo potrebujeme viac.

Chalanov musím pochváliť za bojovnosť a prístup k zápasu. Chceli sme to zlomiť, pretože za stavu 1:2 by to bolo úplne iné. Teraz je to 0:3, no neskladáme zbrane. Zajtra budeme určite bojovať až do konca."

Róbert Döme, tréner Slovana: "Ťažký zápas. Zo začiatku bol z oboch strán nervózny, keďže tímy vedeli, že sa hrá o veľa. My sme sa pripravovali a vedeli, že to tu nebude ľahké. Mali sme nejaké veci, ktoré sme skúšali a vyšli nám. Sme spokojní s výhrou a hlavne s bojovnosťou."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan uspel aj pod Zoborom. Neskladáme zbrane, hovorí Milo