Poprad si udržal odchovanca, Nitra získala kanadského centra

Miroslav Preisinger a Michael Vandas z HK Poprad sa tešia po strelenom góle.
Miroslav Preisinger a Michael Vandas z HK Poprad sa tešia po strelenom góle. (Autor: TASR)
TASR|28. jún 2021 o 11:44

Novinky z Tipos extraligy.

BRATISLAVA. Slovenský hokejista Michael Vandas bude aj v nasledujúcej sezóne obliekať dres HK Poprad. Tridsaťročný útočník sa s vicemajstrom dohodol na predĺžení zmluvy, informovala oficiálna webstránka klubu.

"Už od detských čias, keď som hral v Poprade a vyhrali sme nejakú medailu, tak sme si s chlapcami hovorili, že chceme vyhrať aj ten veľký domáci titul.

Strieborná medaila z minulej sezóny je pekná, ale rád by som sa tešil s Popradom aj zo zlata. Rozhodol som sa zostať doma aj kvôli ambíciám a tiež aj kvôli rodine," povedal Vandas po podpise novej zmluvy.

Chce pomôcť mladým hráčom 

"Nedávam si bodové ciele, základ je hrať obetavo a so srdcom a potom prídu aj body. Tiež chcem pomôcť napredovať mladým chlapcom v ich rozvoji. Káder bude opäť silný, dobrá kabína vyhráva titul, takže verím, že sa nám to podarí," dodal.

Radosť vyjadril aj riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

"Majky je náš odchovanec, rýchly krídelník s veľkým potenciálom pomôcť mužstvu. Vie byť nebezpečný vpredu a strieľať góly. Preto sme radi, že zostáva doma a veríme, že bude produktívny a pomôže nám k úspechu," uviedol. 

Vandas počas doterajšej kariéry hral aj za Vítkovice, Litvínov a v slovenskej najvyššej súťaži aj za Zvolen a Slovan Bratislava. 

Posila do prvého útoku 

Novinky hlási aj klub spod Zobora, káder HK Nitra posilnil kanadský hokejista Adam Rockwood. Dvadsaťpäťročný útočník pôsobil v minulej sezóne na severe Európy, hral za švédske MODO Hockey a fínsky tím Ilves Tampere.

"Je to kreatívny hráč, počítame s ním predbežne na pozícii prvého centra. Museli sme vyplniť miesto, kde sme pôvodne počítali s Andrejom Kollárom. Studňa s kvalitnými slovenskými hráčmi nie je nevyčerpateľná.

Veríme, že mu naše prostredie sadne a bude prínosom ako viacerí legionári u nás predtým," povedal o novej posile riaditeľ HK Nitra Miroslav Kováčik.

Ako tínedžer má 48 štartov v lige 

Svoj kontrakt s Duklou Trenčín predĺžil mladý útočník Samuel Krajč. 

Devätnásťročný Krajč sa narodil v Martine, mládežníckymi kategóriami však prešiel v Trenčíne, debut v A-tíme Dukly absolvoval v sezóne 2018/2019.

V najvyššej slovenskej súťaži zatiaľ odohral 48 zápasov, v ktorých zaznamenal päť bodov za tri góly a dve asistencie.

Okrem Trenčína nastupoval aj za Dubnicu a Levice, na konte má aj jeden štart v kanadskej juniorskej WHL v drese Calgary Hitmen. Absolvoval aj nedávny kemp slovenskej "dvadsiatky" v Piešťanoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Poprad si udržal odchovanca, Nitra získala kanadského centra