Tešili sa na divákov. Sklamanie vo Zvolene: Viac sme urobiť nestihli

Fanúšikov vo Zvolene odradila náročná procedúra z účasti na finále.
Fanúšikov vo Zvolene odradila náročná procedúra z účasti na finále. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|29. apr 2021 o 16:49

Predala sa len tretina lístkov.

ZVOLEN. Montovali sedačky v sektore na státie len aby zvýšili kapacitu miest na sedenie. Vo Zvolene čakali, že sa po vyše roku na ich štadión vráti aspoň povolený počet 900 divákov.

U hokejových priaznivcov však zrejme nad športovým zážitkom prevážilo množstvo povinností a opatrení, ktoré by si ich účasť na finále vyžiadala.

„Predalo sa okolo tristo vstupeniek. Viac sa nestihlo, keďže museli byť splnené náležitosti súvisiace s testovaním a následným odovzdaním vzoriek do laboratória Slovenskej akadémie vied,“ povedal v rozhovore generálny manažér HKM Zvolen Ladislav Čierny.

Ľudí odradila náročná procedúra

Namiesto radosti z návratu fanúšikov na tribúny prevláda u vedenia zvolenského klubu trpká príchuť z nezvládnutej komunikácie.

„Otvorene priznám, že nás to sklamalo. Určite za tým sú aj prísne podmienky. Ľudia jednoducho nechceli podstúpiť náročnú procedúru. Viacerí si mylne mysleli, že si za testy musia zaplatiť. Je to škoda, návšteva mohla byť vyššia,“ povzdychol si Čierny.

Navyše, Zvolenčania nastavili ceny vstupeniek na dvojzápas nižšie ako ich finálový súper z Popradu. Pre majiteľov permanentiek ich ponúkali za 30 resp. 50 eur podľa sektora. Ostatných fanúšikov vyšli na 40 a 60 eur.

Mali len 24 hodín

V Poprade, kde majú na predaj o niekoľko dní viac, nastavili jednotnú cenu za dvojzápas 70 alebo 80 eur podľa sektora.

„Mali sme naozaj málo času. Len 24 hodín. Aj to nás tak trochu seklo. Teraz s tým už nič nespravíme,“ zhodnotil majster sveta z Göteborgu. 

Generálny manažér HKM Zvolen Ladislav Čierny.
Generálny manažér HKM Zvolen Ladislav Čierny. (Autor: TASR)

Čierny dúfa, že v budúcej sezóne budú pravidlá pre divákov nastavené inak. „Verím, že sa nebudú musieť pred každým zápasom testovať, pretože to sa jednoducho nedá. To je proste zlé,“ dodal. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tešili sa na divákov. Sklamanie vo Zvolene: Viac sme urobiť nestihli