Košice vstúpili do boja o play off úspešne, Trenčín sa dočkal proti Bystrici

Momentka zo zápasu HC Košice - HC Mikron Nové Zámky.
Momentka zo zápasu HC Košice - HC Mikron Nové Zámky. (Autor: TASR)
TASR|24. mar 2021 o 18:05

Predkolo sa hrá na tri víťazné zápasy.

AKTUALIZOVANÉ O 20:55

KOŠICE. Hokejisti HC Košice zvíťazili v 1. zápase predkola play off Kaufland play off Tipos extraigy nad HC Nové Zámky 4:1.

Druhý zápas série hranej na tri víťazné stretnutia je na programe vo štvrtok od 18.00 opäť v košickej Steel aréne.

Hokejisti Dukly Trenčín zvíťazili nad HC'05 Banská Bystrica 4:3 po predĺžení a nájazdovom rozstrele. O triumfe domácich rozhodol Calle Ackered. Druhý zápas série hranej na tri víťazné stretnutia je na programe vo štvrtok opäť na trenčianskom ľade.

Trenčania si napravili proti Banskej Bystrici chuť, veď so súperom zo stredného Slovenska doteraz prehrali posledné tri stretnutia.

V úvode boli aktívnejšie Nové Zámky

V prvej tretine predviedli v Košiciach väčšiu ofenzívnu aktivitu Nové Zámky, ale nebolo im to veľmi platné. V 6. minúte sa neujali Rogoňove dorážky, v 10. neuspel v úniku Števuliak a košický brankár Riečický si poradil aj s ďalšími strelami hostí.

Na nevyužité šance doplatili v 16. minúte, keď Lapšanský lišiackou strelou z ostrého uhla prekvapil Kiviaha a v presilovke otvoril skóre - 1:0.

V nájazde dvoch proti jednému nevyrovnal Ondrušek a Košičania opäť trestali, keď Jacobs spomedzi kruhov vymietol pravý horný roh Kiviahovej bránky - 2:0.

Toto skóre však vydržalo iba 47 sekúnd, keď Števuliak v strednom pásme unikol obrane domácich a prestrelil Riečického - 2:1.

Košice kontrolovali náskok

Košičania si dávali v druhej tretine väčší pozor na defenzívu a efektívne využívali gólové šance. V 25. minúte najskôr Chovan v samostatnom úniku trafil do žŕdky, ale Poirier uplatnil dôraz okolo súperovej bránky a bolo 3:1.

Hosťom k zníženiu nepomohli ani dve presilovky. Obranca Slovák sa po návrate z trestnej lavice zapojil do ofenzívy a svojím prvým gólom v sezóne zvýšil na 4:1.

Domáci hráči v úvode tretej časti kontrolovali svoj náskok a nepúšťali sa do riskantnej ofenzívy. V 48. minúte vzplanuli emócie, do potýčky sa zapojili Dogett, Réway, Števuliak i Chovan a výsledkom bola 5-minútová presilovka domácich.

V nej nemal Kiviaho veľa práce, no opäť sa na ľade aj iskrilo, keď sa do seba pustili Belluš a Zahradník. V závere zápasu upadlo tempo hry a gól nepriniesla ani 5-minútová presilovka hostí.

Tipos extraliga - predkolo play off - 1. zápas:

Košice - Nové Zámky 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)

Góly: 16. Lapšanský (Poirier, Růžička), 19. Jacobs (Jokeľ), 26. Poirier (Mráz), 37. Slovák (Mráz, Pavlin) - 20. Števuliak (Holenda)

Rozhodovali: Baluška, D. Konc st. - Synek, J. Konc ml., vylúčení: 7:5 na 2 min., navyše Chovan 10 min. OT za hrubosť, Belluš 5+DKZ za hrubosť, Jacobs (všetci Koš.) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, Dogett 5+DKZ za hrubosť, Zahradník (obaja N. Zámky) 5+DKZ za pichnutie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov

/stav série: 1:0, hrá sa na tri víťazné zápasy/

Košice: Riečický - Pavlin, Baránek, Růžička, Cibák, Slovák, Deyl Novota - Klhůfek, Chovan, Réway - Poirier, Mráz, Lapšanský - Frič, Jacobs, Jokeľ - Belluš, Havrila, Milý - Krasničan

Nové Zámky: Kiviaho - Västilä, Hain, Holenda, Fereta, Roman, Mikuš, Petrík, Šeliga - Rogoň, Doggett, Števuliak - Varga, Iacobellis, Jurík - Okoličány, Seppänen, Majdan - Andrisík, Ondrušek, Zahradník

Hlasy po zápase

Marcel Šimurda, tréner Košíc: "Prvá tretina bola z našej strany kostrbatá, ale po nej sme si v kabíne vysvetlili určité veci. Potom už naša hra mala spád a mali sme dostatok gólových príležitostí, aby sme ešte navýšili výsledok. V závere sme už kontrolovali výsledok. My naďalej pôjdeme za svojím cieľom a určite neuhneme zo súbojov."

Marek Dubec, asistent trénera Nových Zámkov: "Očakávali sme, že to bude vypätá séria a zdá sa, že takou naozaj bude. Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre, aktívne a s pohybom. Žiaľ, zlyhávali sme v premieňaní šancí. Súper sa v druhej tretine zlepšil, prevzal iniciatívu a neskôr bol zápas veľmi nervózny. Boli v ňom veci, ktoré do takýchto zápasov už patria, ale obojstranne aj také, ktoré by tam nemali patriť. Myslím si, že do druhého zápasu hlavy vychladnú."

Dukla Trenčín - Banská Bystrica 4:3 sn (0:2, 1:0, 2:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 24. Paukovček, 46. Berisha (Ilenčík, Kettunen), 52. Kukuča (Reddick), rozhodujúci samostatný nájazd Ackered - 10. Ihnačák (Ďatelinka, Faško-Rudáš), 19. Mlynarovič (Breton, Vašaš), 47. Faško-Rudáš (Breton, Cardwell)

Rozhodovali: Novák, Stano - Kacej, D.Konc ml. Vylúčení na 2 min: 1:3, presilovky 1:1, oslabenia: 0:0

Trenčín: Valent - Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha - Sádecký, Paukovček, Hecl - Kukuča, Rehuš, Okuliar - Berisha, Reddick, Kettunen - Krajč, J.Švec, Sojčík - Ferényi

Banská Bystrica: Belányi - Crevier-Morin, Breton, Ďatelinka, Cardwell, Jago, Bdžoch, D.Sojka, Žiak - Faško-Rudáš, Ihnačák, Lamper - Vašaš, Mlynarovič, Melcher - D'Aoust, M.Sloboda, Kriška - Výhonský, Tamáši, Kabáč

Hlasy po zápase

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Bolo dôležité, že sme sa nepoložili za stavu 0:2. Snažili sme sa hráčov upokojiť, aby hrali to, čo sme si povedali. Dokázali sme zápas doviesť aspoň do predĺženia, v nájazdoch nás podržal brankár Valent. Toto je dôležité víťazstvo."

Tuukka Poikonen, tréner B. Bystrice: "Nedali sme gól z nájazdu a preto sme dnes nemohli pomýšľať na víťazstvo. Ale hrali sme celkom dobrý zápas, no bohužiaľ, nedokázali sme zvíťaziť. Marek Sloboda má po faule zlomeninu v tvári, tento faul zostal nepotrestaný, vôbec tomu nerozumiem. Zajtra chceme sériu vyrovnať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košice vstúpili do boja o play off úspešne, Trenčín sa dočkal proti Bystrici