Postup si nechal na doma. Slovan pohodlne vyradil Nitru a je v semifinále

Maskot HC Slovan Bratislava Harvy.
Maskot HC Slovan Bratislava Harvy. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|8. apr 2021 o 20:43 (aktualizované 8. apr 2021 o 20:58)

Stal sa tretím postupujúcim.

Tipos extraliga - štvrťfinále play off - 5. zápas

Slovan - Nitra 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

/konečný stav série 4:1, do semifinále postúpil Slovan/

Góly: 11. Brodzinski (Gašpar, Harris), 25. Harris (Gašpar, Valach), 32. Kytnár (Sersen), 46. Gašpar (O'Donnell, Meszároš), 60. Harris - 43. Tvrdoň (Mezei)

Rozhodovali: Orolín, Snášel - Gegáň, Šoltés, vylúčení: 8:9 na 2 min., navyše Holešinský (Nitra) 10 min. za nešportové správanie sa, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0

Slovan: Parks - Štajnoch, Meszároš, Ališauskas, Sersen, Brodzinski, Maier, Valach - O'Donnell, Harris, Gašpar - Urbánek, Kytnár, Šišovský - Matoušek, Zigo, Rapáč - Lukošík, Bortňák, Petráš - Jendek

Nitra: Cowley - Bodák, Mezei, Nemec, Švarný, Pupák, Vitaloš, Ege - Holešinský, Slovák, Tvrdoň - Žitný, Hrnka, Finlay - Fominych, Kollár, Bajtek - Minárik, Šiška, Šťastný - Drábek

BRATISLAVA. Hokejisti HC Slovan Bratislava postúpili do semifinále play off Tipos extraligy a doplnili tak dvojicu HK Poprad a HKM Zvolen. 

V 5. zápase štvrťfinále zdolali na domácom ľade HK Nitra 5:1 a vyhrali štvrtý vzájomný zápas, vďaka čomu si zaistili postup do semifinále.

V ňom sa stretnú buď so Zvolenom, alebo s Trenčínom, pokiaľ ten vyradí Michalovce. V sérii s nimi však prehráva 1:3 na zápasy.

Slovan sa dostal do vedenia v 9. minúte pri prvej presilovej hre zásluhou Brodzinského.

Úvod druhého dejstva poznamenalo poškodené plexisklo na bránkou Cowleyho, nehralo sa viac ako sedem minút. Potom sa Slovan dostal do pohodlného vedenia, keď sa Harris presadil v oslabení neskôr Kytnár zvyšoval na 3:0.

Konktaktný gól strelil v úvode tretej tretiny Tvrdoň, o tri minúty ale Gašpar definitívne zmaril nitrianske nádeje. Slovan napokon ešte prikrášlil výsledok počas záverečnej power play hostí.

Hlasy po zápase

Róbert Döme, tréner Slovana: "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Ten uplynulý sme nezvládli, preto sme k tomu rozhodujúcemu pristúpili stopercentne. Som rád, že sme ho zvládli."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Domáci hrali koncentrovane, my sme nedali gól zo šancí, ktoré sme mali na začiatku. Ale všeobecne Slovan sériu zvládol a postúpil zaslúžene."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Postup si nechal na doma. Slovan pohodlne vyradil Nitru a je v semifinále