Tím doviedol k senzačnému titulu. Kapitán Leicesteru predĺžil zmluvu

Wes Morgan bude pokračovať v Leicesteri City.
Wes Morgan bude pokračovať v Leicesteri City. (Autor: SITA/AP)
TASR|20. júl 2016 o 08:33

Máme pred sebou obrovskú výzvu a potrebujeme ho, vraví o Wesovi Morganovi tréner Claudio Ranieri.

LONDÝN. Anglický futbalový klub Leicester City sa dohodol na novej spolupráci s Wesom Morganom. Kapitán úradujúcich šampiónov podpísal v utorok trojročný kontrakt do júna 2019. Informovala o tom agentúra DPA.

Tridsaťdvaročný Morgan nevynechal zo zápasových porcií uplynulej sezóny ani minútu. Leicester sa aj s jeho pomocou zaradil medzi najväčšie prekvapenia futbalových dejín a premiérovo v 132-ročnej histórii získal majstrovskú trofej.

"Spojiť budúcnosť s Leicesterom City je skvelý pocit. Každý vie, čo prežívam, keď hrám za tento klub so svojimi spoluhráčmi. Som hrdý, že som dostal šancu pokračovať tu na dlhšie obdobie. Zdvihnutie majstrovského pohára nad hlavu bol momenton, na ktorý nikdy nezabudnem," povedal po podpise zmluvy Morgan.

Wes Morgan ako kapitán vlani zodvihol nad hlavu majstrovský pohár.
Wes Morgan ako kapitán vlani zodvihol nad hlavu majstrovský pohár. (Autor: SITA/AP)

Skúsený obranca prišiel do Leicesteru v roku 2012 z Nottinghamu Forest a nastúpil zaň na 196 zápasov. Kapitánsku pásku mal na ruke už o dva roky neskôr, keď klub ovládol druhú najvyššiu súťaž a postúpil do Premier League.

"Wes je pravým lídrom a bojovníkom. Som rád, že pokračuje v našom klube po úspešnej minulej sezóne. Teraz však máme pred sebou ďalšiu obrovskú výzvu a potrebujeme ho," dodal kouč Claudio Ranieri.

Leicester City odštartuje cestu za obhajobou titulu 13. augusta proti nováčikovi Hull City so slovenským brankárom Dušanom Kuciakom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Tím doviedol k senzačnému titulu. Kapitán Leicesteru predĺžil zmluvu