Tím Cofidis nasledoval Astanu a odstúpil z Tour

SITA|25. júl 2007 o 20:44

GOURETTE 25. júla (SITA, AFP) - Francúzsky cyklistický tím Cofidis nasledoval v stredu príklad kazašskej, vo Švajčiarsku registrovanej stajne Astana spred 24 hodín a rovnako odstúpil z Tour de France.

Dôvodom je pozitívny dopingový nález Taliana Cristiana Moreniho na práve vrcholiacom ročníku najprestížnejších cyklistických pretekov. "Cyklisti tímu Cofidis už na štart štvrtkovej etapy nenastúpia," stroho uviedol hovorca TdF Philippe Sudres.

Jazdcovi tímu Cofidis zistili po 11. etape zvýšenú hladinu testosterónu. Testy Moreniho vzorky sa uskutočnili v laboratóriu v Châtenay-Malabry, teda tom istom mieste, kde vlani preverovali s rovnakým pozitívnym výsledkom vzorku víťazného Američana Floyda Landisa. Analýza v prípade Moreniho jednoznačne preukázala, že zvýšený testosterón nemôže pochádzať z tela pretekára, ale je exogénneho, čiže vonkajšieho pôvodu. "Cristian uznal svoj priestupok a ani nepožiadal o preskúmanie B-vzorky," dodal manažér Cofidisu Eric Boyer.

Ironicky vyznieva fakt, že Moreni a jeho tím Cofidis boli medzi tými, ktorí v úvode stredajšej 16. etapy vyjadrili svoj protest voči dopingovému odhaleniu Kazacha Alexandra Vinokurova tým, že oddialili o niekoľko minút jej štart. Moreni je už tretím pozitívne testovaným cyklistom na testosterón za posledný mesiac.


Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tím Cofidis nasledoval Astanu a odstúpil z Tour