VIDEO: Tuchel takmer vykrútil ruku Contemu, šláger ukončila šarvátka

Thomas Tuchel a Antonio Conte.
Thomas Tuchel a Antonio Conte. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|14. aug 2022 o 22:05 (aktualizované 15. aug 2022 o 12:00)

Chelsea a Tottenham remizovali v 2. kole Premier League.

LONDÝN. Nedeľňajší šláger anglickej Premier League medzi Chelsea a Tottenhamom prinieslo množstvo emócií počas zápasu. A tie najväčšie po zápase.

Londýnske derby ukončili dve červené karty. Jednu dostal tréner Tottenhamu Antonio Conte a druhú domáci kouč Thomas Tuchel.

Medzi oboma trénermi to iskrilo už počas stretnutia.

K vyhroteniu situácie prispel aj nepotrestaný faul na novú posilu Chelsea Marca Cucurellu, ktorého Cristiano Romero zatiahol za vlasy.

"Odkedy je dovolené vyťahať niekoho za vlasy na trávniku? Je to absurdné. Ak to rozhodca nevidel, v poriadku, neviním ho za to. Ale máme predsa VAR, ktorý to môže posúdiť a tam by to bolo vidno. Ako je možné, že za to nedostal červenú kartu?

Mali sme mať loptu my. A pred prvým gólom bol jasný faul na Kaia Havertza. Situácia pokračovala a padol z toho gól, pri ktorom nebol odmávaný jednoznačný ofsajd.

Sme z toho znechutení. Inak som najšťastnejší tréner, pretože sme odohrali fantastický zápas. Hrali sme brilantne," povedal Tuchel pre Sky Sports.

Keď si išli v závere symbolicky podať ruky, Tuchel ju Contemu takmer vykrútil. Oboch museli rozdeľovať až členovia tímov.

Tuchelovi sa podľa gestikulácie zjavne nepáčilo, že sa mu jeho trénerský kolega pri podávaní rúk nepozeral do očí. Zápas sa napokon skončil remízou 2:2, o deľbe bodov rozhodol v 96. minúte hosťujúci Harry Kane.

Tuchel aj Conte sa dostali do stretu aj v 68. minúte, keď vyrovnal na 1:1 Hojbjerg. Hráči aj lavička Chelsea protestovala, že bol predtým faulovalý Havertz.

Samotnú pozápasovú roztržku s Contem bagatelizoval:

"Na štadióne bolo horúco, keďže panovali vysoké teploty, horúco bolo medzi striedačkami, na ihrisku, aj medzi divákmi. Nemáme nepriateľský vzťah.

Myslím si, že to bol z jeho i mojej strany férový zákrok. Neprišlo k žiadnej inzultácii, jeden druhého neudrel, obaja sme bojovali za svoje tímy. Ja necítim k nemu nič zlé. Som prekvapený, že sme obaja za to dostali červené karty."

Oba tímy majú po úvodných dvoch kolách na konte štyri body. Stopercentné ostávajú len dva kluby, plný počet bodov majú Manchester City a Arsenal.

V pondelok uzavrie kolo zápas Liverpoolu s Crystal Palace. "The Reds" majú čo naprávať, pretože v úvodnom dueli iba remizovali na pôde Fulhamu.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»VIDEO: Tuchel takmer vykrútil ruku Contemu, šláger ukončila šarvátka