Thiem pribral do tímu legendárneho krajana. Nevzal by som ponuku od nikoho iného, tvrdí Muster

Thomas Muster počas exhibičného zápasu.
Thomas Muster počas exhibičného zápasu. (Autor: Andreas Schaad TASR/AP)
SITA|8. jan 2020 o 11:27

Rakúšania chcú uspieť na Roland Garros.

BRATISLAVA. Rakúsky tenista Dominic Thiem prehral na ATP Cupe v Austrálii s Poliakom Hubertom Hurkaczom 1:2 na sety a potom zverejnil zaujímavú novinku.

Do svojho trénerského tímu priberá slávneho krajana Thomasa Mustera. Súčasná svetová štvorka rebríčka ATP sa s bývalou jednotkou predbežne dohodla na 20 týždňov.

Muster má Thiema sprevádzať na veľkých turnajoch, hlavným trénerom zostáva Čiľan Nicolás Massú.

Leitmotívom nadviazania spolupráce s Musterom je úspech na Roland Garros v Paríži, kde už roky kraľuje Rafael Nadal, ale Thiem to v posledných dvoch rokoch dotiahol už do finále.

"Nevzal by som ponuku od nikoho iného. Mal som ich v posledných rokoch viac ako dosť," uviedol Thomas Muster, víťaz Roland Garros z roku 1995.

"Mám pocit, že práve Thomas je človek, ktorý mi môže pomôcť k ďalšiemu napredovaniu. Je to predsa jediný Rakúšan, ktorý bol svetová jednotka a vyhral aj grandslamový turnaj," skonštatoval 26-ročný Thiem, cituje ho portál laola1.at.

"Verím, že mu pomôžem svojimi skúsenosťami najmä v dôležitých chvíľach na veľkých turnajoch," zdôraznil 52-ročný Muster.

Thiem je víťaz 16 turnajov na okruhu ATP a stály člen Top 10 rebríčka ATP. Z veľmi dobrého antukára sa časom vypracoval na solídneho hráča na všetkých povrchoch.

V závere roka 2019 to dokumentoval finálovou účasťou na majstrovskom turnaji ATP Finals v londýnskej 02 Arene, kde zdolal v jednom z najlepších zápasov roka svetovú dvojku Novaka Djokoviča.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Thiem pribral do tímu legendárneho krajana. Nevzal by som ponuku od nikoho iného, tvrdí Muster