Terry má podľa Lamparda právo rozhodnúť sa

TASR|20. júl 2009 o 14:45

Kapitán anglického futbalového klubu Chelsea John Terry by podľa jeho spoluhráča Franka Lamparda mal byť ušetrený kritiky.

Londýn 20. júla (TASR) - Kapitán anglického futbalového klubu Chelsea John Terry by podľa jeho spoluhráča Franka Lamparda mal byť ušetrený kritiky v prípade prestupu do konkurenčného Manchestru City.

Špekulácie o prestupe Terryho, ktorý strávil celú doterajšiu kariéru v Chelsea, ustúpili v priebehu tohto mesiaca. Klub odmietol lákavú ponuku za 28-ročného stopéra, Lampard však oživil tému svojim vyjadrením, ktoré sa objavilo v pondelňajšom vydaní denníka The Times.

"Neviem, ako sa rozhodne. Každý v klube si želá, aby zostal. Ľudia by však nemali Johna kritizovať. Navždy zostane legendou. Dúfam a som presvedčený, že čokoľvek sa stane, naďalej tu bude považovaný za legendu," uviedol Lampard.

Funkcionári City, vedomí si kapitálu majiteľov klubu z Abú Dhabí, ponúkli Terrymu v prípade prestupu možnosť stať sa najlepšie zarábajúcim futbalistom na Britských ostrovoch.

"Ľudia by mali rešpektovať Johnovo právo na rozhodnutie. Úspešní hráči sa dostávajú do takýchto situácií, keď sa musia rozhodnúť. Poznám Johna a viem, že bude premýšľať, čo je preňho najlepšie. Nie je to iba o peniazoch a ľudia by nemali vidieť celú vec čierno-bielo," dodal Lampard.

Medzi predsezónnymi posilami Manchestru City figuruje trojica útočníkov Carlos Tevez, Emmanuel Adebayor, Roque Santa Cruz a stredopoliar Gareth Barry.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov