Terry: Aj 36-ročný Drogba je stále top hráčom

Didier Drogba (s číslom 11.) sa na ihrisku Chelsea nepresadil.
Didier Drogba (s číslom 11.) sa na ihrisku Chelsea nepresadil. (Autor: SITA/AP)
SITA|19. mar 2014 o 10:14

Pre reprezentanta Pobrežia Slonoviny to bol prvý zápas na Stamford Bridge od odchodu po sezóne 2011/2012.

LONDÝN. Futbalisti anglického klubu FC Chelsea v utorok nesklamali očakávania a postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov. Zverenci trénera Josého Mourinha zdolali v domácej osemfinálovej odvete turecký Galatasaray Istanbul 2:0, pričom vonku hrali pred troma týždňami nerozhodne 1:1.

Postupové ambície sa začali na Stamford Bridge napĺňať hneď v úvode stretnutia, štyri minúty po prvom výkope Samuel Eto'o.

Londýnčania pokračovali v tlaku, šance na skórovanie nevyužili postupne Eden Hazard, Willian a John Terry. Tri minúty pred koncom prvého polčasu sa to podarilo až Garymu Cahillovi, keď zblízka doklepol za bránkovú čiaru vyrazenú Terryho hlavičku po rohovom kope.

((foto))

Mourinho: Kontrolovali sme duel

V druhom polčase sa ešte zaskvel Muslera pri pokusoch Hazarda a striedajúceho Fernanda Torresa.

"Hráči podali veľmi dobrý výkon. Boli sme kompaktní a nebáli sa - veľmi dobrý prístup k zápasu. Jeden - jeden z prvého merania bolo zradných, ale my sme to zvládli. Kontrolovali sme duel od začiatku do konca, čo nie je jednoduché," tréner Chelsea José Mourinho pre uefa.com.

V prvom súboji sme dosiahli pozitívny výsledok a v druhom sme dokončili začatú prácu. Vo štvrťfinále sú všetci najväčší ašpiranti na zisk prvenstva. Privítame ktoréhokoľvek z nich. Pre rozvoj nášho tímu bude dôležité, aby sa stretol s najlepšími mužstvami, takže čakáme na žreb," povedal Mourinho.

Terry: Drogba je stále top hráčom

Hitom večera bol návrat Didiera Drogbu do Londýna, reprezentant Pobrežia Slonoviny sa na Stamford Bridge vrátil ako hráč Galatasaray. Na ihrisku Chelsea to bol jeho prvý zápas od odchodu na konci sezóny 2011/2012.

"V skutočnosti to bolo fakt zvláštne. Aj v prvom zápase. Je veľmi silný. Keď lopta ide smerom na brankára, nezáleží, aký ste dobrý, jeho tej lopty neviete zbaviť. Nemyslím si, že je v tomto na svete niekto lepší. Aj dnes si robí svoju prácu skutočne dobre. Je stále veľkou hrozbou a top hráčom," povedal Terry o Drogbovi pre Sky Sports.

Významnou sprievodnou udalosťou utorňajšieho duelu v britskej metropole bol - popri návrate kanoniera hostí Drogbu na miesto bývalej veľkej slávy - jubilejný 100. štart českého brankára Chelsea Petra Čecha v LM. Na túto métu sa dostal ako 19. hráč v histórii.


Osemfinále Ligy majstrov, odveta

FC Chelsea (Angl.) - Galatasaray Istanbul (Tur.) 2:0 (2:0)

- prvý zápas: 1:1, do štvrťfinále postúpila Chelsea

Góly: 4. Eto´o, 42. G. Cahill, rozhodoval: Brych (Nem.)

Chelsea: P. Čech - B. Ivanovič, G. Cahill, Terry, Azpilicueta - Ramires, Lampard - Willian (90.+ Kalas), Oscar (81. Schürrle) - E. Hazard, Eto´o (85. F. Torres)

Galatasaray: Muslera - Eboué (77. Hajrovič), Chedjou, Kaya, Telles - Kurtulus (67. Balta), Felipe Melo - Burak Yilmaz (54. Umut Bulut), Selcuk Inan, Sneijder - D. Drogba

Úvodný gól zápasu strelil Eto´o

etoo-goal-1-1.gif

Na 2:0 zvýšil Gary Cahill

gary-cahill-1-1.gif

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Terry: Aj 36-ročný Drogba je stále top hráčom