Žreb bol neúprosný. Slovenské tenistky spoznali súpera na finálovom turnaji

Sprava nehrajúci kapitán Matej Lipták, slovenské tenistky Viktória Hrunčáková,  Tereza Mihalíková, Rebecca Šramková, Anna Karolína Schmiedlová a Renáta Jamrichová.
Sprava nehrajúci kapitán Matej Lipták, slovenské tenistky Viktória Hrunčáková, Tereza Mihalíková, Rebecca Šramková, Anna Karolína Schmiedlová a Renáta Jamrichová. (Autor: TASR)
TASR|30. apr 2024 o 13:30

V prípade víťazstva sa vo štvrťfinále stretnú so štvrtou nasadenou Austráliou.

LONDÝN. Slovenské tenistky nastúpia v 1. kole finálového turnaja Pohára Billie-Jean Kingovej v Seville proti Američankám.

V prípade víťazstva sa vo štvrťfinále stretnú so štvrtou nasadenou Austráliou. Rozhodol o tom utorňajší žreb v londýnskej centrále ITF.

Slovenky boli nenasadené a okrem tímu USA mohli dostať za súpera ešte Nemecko, Veľkú Britániu, Japonsko, Poľsko, Rumunsko, alebo Španielsko.

Zápasy úvodného kola sú na programe 12. - 14. novembra. Nasadené tímy Kanada, Taliansko, Česko a Austrália postúpili priamo medzi elitnú osmičku.

Štvrťfinálové duely sa uskutočnia 15. - 17. novembra, semifinálové 18. – 19. novembra. Finále je naplánované na stredu 20. novembra.

Slovenské reprezentantky majú s Američankami priaznivú bilanciu 1:0.

Na finálovom turnaji v Prahe v novembri 2021 ich zdolali v skupine 2:1, napokon však tesne nepostúpili do semifinále, v úvodnom dueli prehrali so Španielkami 1:2.

Generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku výsledok žrebu príliš nepotešil. "Američanky patria k najsilnejším tímom na svete a ašpirujú na celkový triumf.

Majú veľmi veľa hráčok v prvej svetovej stovke vo dvojhre i vo štvorhre. Naše dievčatá nemajú čo stratiť a môžu iba prekvapiť.

Bolo by super, keby sa im podarilo zopakovať víťazstvo z Prahy," uviedol pre TASR Moška.

Americkou singlovou jednotkou je Cori Gauffová, vlaňajšia šampiónka US Open figuruje vo svetovom rebríčku WTA na treťom mieste.

Jessica Pegulová je piata, Danielle Collinsová pätnásta a Madison Keysová uzatvára elitnú dvadsiatku.

Najlepšou deblistkou je Nicole Melicharová Martinezová, ktorej patrí v rebríčku siedma priečka.

Pohár Billie-Jean Kingovej - finálový turnaj

1. kolo: Nemecko - Veľká Británia, Slovensko - USA, Španielsko - Poľsko, Japonsko - Rumunsko

štvrťfinále: Kanada - Nemecko/Veľká Británia, Austrália - Slovensko/USA, Česko - Španielsko/Poľsko, Taliansko - Japonsko/Rumunsko

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Žreb bol neúprosný. Slovenské tenistky spoznali súpera na finálovom turnaji