Sabalenková útočí na ďalší veľký titul, čaká ju repríza z Melbourne

Aryna Sabalenková.
Aryna Sabalenková. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. mar 2023 o 07:55

Igu Swiatekovú trápili v semifinále zdravotné problémy.

WTA Indian Wells 2023

Dvojhra - semifinále:

Jelena Rybakinová (Kaz.-10) - Iga Swiateková (Poľ.-1) 6:2, 6:2

Aryna Sabalenková (Biel.-2) - Maria Sakkariová (Gréc.-7) 6:2, 6:3

INDIAN WELLS. Kazašská tenistka Jelena Rybakinová a Bieloruska Aryna Sabalenková sa stretnú vo finále turnaja WTA v americkom Indian Wells.

Turnajová desiatka Rybakinová prekvapujúco zdolala najvyššie nasadenú Poľku Igu Swiatekovú v dvoch setoch 6:2, 6:2 a Sabalenková v pozícii dvojky podujatia stratila s Grékyňou Mariou Sakkariovou iba o gem viac.

VIDEO: Zostrih zápasu Iga Swiateková - Jelena Rybakinová 

Swiateková v Indian Wells titul neobháji, po prehre s vlaňajšou víťazkou Wimblednu sa sťažovala na problémy s rebrami. Kazaška ju zdolala druhýkrát za sebou, vyradila ju aj v osemfinále na tohtoročnom Australian Open.

"Jelena hrala skvelý tenis, ale uľahčila som jej to vlastnými chybami. Necítim sa ani stopercentne fit, diskomfort v oblasti rebier musím konzultovať s lekárskym tímom," uviedla po zápase Swiateková.

Sabalenková vylepšila proti Sakkariovej svoju tohtoročnú bilanciu na 17:1 a vo finále ju čaká repríza finále Australian Open proti Rybakinovej.

V boji o titul v Melbourne ju zdolala po vyrovnanom a dramatickom súboji 4:6, 6:3, 6:4 a na okruhu WTA má proti nej priaznivé vzájomné skóre 4:0.

"Bude to veľké. Tento turnaj je podobný grandslamovému a veľmi rada by som tu získala singlový titul," prezradila bieloruská tenistka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Sabalenková útočí na ďalší veľký titul, čaká ju repríza z Melbourne