Britskí fanúšikovia smútia, domáca nádej musí vynechať Wimbledon

Britská tenistka Johanna Kontová.
Britská tenistka Johanna Kontová. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. jún 2021 o 10:21

Dôvodom je ochorenie Covid-19.

LONDÝN. Britská tenistka Johanna Kontová nešťastne prišla o účasť na Wimbledone. Domáca hráčka musela odstúpiť po tom, ako bola v kontakte s členom tímu, ktorému diagnostikovali ochorenie Covid-19.

Namiesto štartu na jej obľúbenom grandslamovom podujatí ju teraz čaká desaťdňová izolácia, informovala agentúra AP.

Tridsaťročná Kontová je prvá spomedzi žien i mužov, ktorá prišla o tohtoročný Wimbledon pre koronavírus. Nepomohli ani prísne opatrenia, v rámci ktorých musela stráviť štrnásť dní v hotelovej bubline.

Od All England Clubu pritom žije asi hodinu a pol cesty. 

"Zvykla som v minulosti jazdiť vždy domov, ale OK. Je to zvláštne, ale ide o malú cenu za konanie turnaja. Cítim sa ako na all-inclusive plavbe.

Nikdy som na niečom takom nebola, ale vždy som si to predstavovala takto podobne," popisovala Kontová ešte v nedeľu život v bubline.

Johanna Kontová mala pri tom veľmi dobrú formu, o čom svedčí turnajové víťazstvo v Nottinghame. V posledných rokoch bola najväčšou britskou nádejou v ženskej časti Wimbledonu a v roku 2017 si zahrala v semifinále. 

Poslednou britskou víťazkou ženskej dvojhry na londýnskej tráve je Virginia Wadeová, ktorá triumfovala ešte v roku 1977. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov