Medvedev je stále bez prehry, Zverev vyzve v semifinále Djokoviča

Alexander Zverev na Turnaji majstrov 2021.
Alexander Zverev na Turnaji majstrov 2021. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. nov 2021 o 15:34 (aktualizované 18. nov 2021 o 23:56)

O posledné miesto v semifinále zabojujú Rubľov a Ruud.

Turnaj majstrov 2021

Červená skupina:

Daniil Medvedev (Rus.-2) - Jannik Sinner (Tal.) 6:0, 6:7 (5), 7:6 (8)

Alexander Zverev (Nem.-3) - Hubert Hurkacz (Poľ.-7) 6:2, 6:4

TURÍN. Nemecký tenista Alexander Zverev sa stal tretím semifinalistom dvojhry na turnaji majstrov v Turíne. V záverečnom vystúpení v červenej skupine zdolal ako tretí nasadený sedmičku turnaja Poliaka Huberta Hurkacza 6:2, 6:4.

Olympijský šampión sa tak pridal s Rusovi Daniilovi Medvedevovi a Srbovi Novakovi Djokovičovi, ktorí si už v predstihu zabezpečili účasť medzi elitným kvartetom.

Obhajca titulu Medvedev vyhral aj tretí duel na turnaji, domáceho Taliana Jannika Sinnera pokoril po trojsetovom boji 6:0, 6:7 (5), 7:6 (8).

Zverev v prvom sete duelu s Hurkaczom na dvorci dominoval, dvakrát prelomil podanie súpera a získal ho jasne vo svoj prospech.

Nemec kvalitne returnoval, mal navrch v dlhších výmenách. O osude druhého dejstva rozhodol Zverevov brejk za stavu 4:4. V desiatom geme premenil víťaz Masters z roku 2018 hneď prvý mečbal. V sobotňajšom semifinále nastúpi proti Djokovičovi.

"Proti Hubertovi to bol psychicky náročný zápas. Potreboval som zvíťaziť a musel som byť od začiatku maximálne koncentrovaný. Teší ma, že som to zvládol v dvoch setoch. Vždy je čo zlepšovať. Rozdiely medzi špičkovými hráčmi sú minimálne a rozhodujú detaily.

Proti Novakovi som hral v tomto roku na všetkých veľkých hardových turnajoch - na Australian Open, na olympiáde v Tokiu i na US Open. Myslím, že to bude kvalitný zápas, ktorý prinesie zábavu pre divákov," uviedol Zverev pre oficiálnu webovú stránku turnaja.

Vo večernom súboji nastúpili proti sebe Medvedev a domáci Talian Jannik Sinner, ktorý na turnaji nahradil zraneného krajana Mattea Berrettiniho.

O poslednom postupujúcom do semifinále rozhodne piatkový súboj medzi Rusom Andrejom Rubľovom a Nórom Casperom Ruudom v zelenej skupine.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Medvedev je stále bez prehry, Zverev vyzve v semifinále Djokoviča