Veľké zmeny v štruktúrach WTA, riaditeľa organizácie pravdepodobne nahradí žena

Steve Simon.
Steve Simon. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. dec 2023 o 13:06

Asociácia pracuje na zmene svojej organizačnej štruktúry už od leta.

NEW YORK. Steve Simon sa vzdá funkcie výkonného riaditeľa Ženská tenisová asociácia (WTA) a na uvedenom poste ho pravdepodobne nahradí ženská kandidátka.

Simon však neopustí WTA a naďalej zostane vo výkonnej funkcii. To všetko po organizačnej reštrukturalizácii asociácie, na ktorej WTA údajne pracovala už niekoľko mesiacov a nesúvisí so sťažnosťami hráčok, ktoré sa objavili počas ostatnej sezóny.

"Myslím si, že našou preferenciou bude nájsť vhodnú kandidátku na vedúcu pozíciu," uviedol Simon, ktorý vedie WTA od roku 2015 po odchode Stacey Allasterovej.

"Budem mať viac priestoru pracovať na strategickom smerovaní organizácie a výzvach, ktorým WTA čelí," ozrejmil Simon vo videorozhovore z kancelárie WTA v USA.

Pripomenul tiež, že pod jeho taktovkou zaznamenal ženský tenis výrazný finančný rast.

"Za sedem rokov sa nám podarilo zdvojnásobiť prostriedky na 128 miliónov dolárov a do roku 2027 je plán na ďalšie zdvojnásobenie," dodal.

Pôsobenie Simona na čele WTA prinieslo aj viaceré problémy. Asociácie počas kauzy okolo Šuaj Pcheng dočasne pozastavila organizovanie turnajov v Číne, čelila pandémii koronavírusu a nepomáha jej ani dlhodobá neistota spojená s organizáciou záverečného výberového turnaj WTA Finals.

Hráčky na sklonku sezóny napísali Simonovi otvorený list, v ktorom načrtli viaceré témy, ktoré ich trápia.

Šlo napríklad o garanciu minimálneho príjmu, finančné krytie počas materskej dovolenky či počas zranenia alebo námietky proti plánovanej zmene pravidiel o povinnej účasti na turnajoch.

"Zmenu štruktúry WTA sme naštartovali už v lete, takže nie je spojená s udalosťami na konci ostatnej sezóny. Vieme, že za sebou nemáme najjednoduchšie roky," doplnil Simon.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Veľké zmeny v štruktúrach WTA, riaditeľa organizácie pravdepodobne nahradí žena