Slováci majú v Číne ťažké podmienky s vlhkosťou. Všetci sú v poriadku, vraví kapitán

Slovenský daviscupový tím.
Slovenský daviscupový tím. (Autor: TASR)
SITA|6. sep 2024 o 13:56

Slovenskí tenisti sa v čínskom Ču-chaji pripravujú na zápasy skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára

BRATISLAVA. Podstatná časť slovenského daviscupového tímu pricestovala už v utorok do čínskeho mesta Ču-chaj - dejiska skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára (10. - 15. 9.).

Tím sa rozhodol cestovať s týždňovým predstihom, aby sa hráči mohli poriadne aklimatizovať a zvyknúť si na miestne tenisové aj poveternostné podmienky.

Kapitán Tibor Tóth má priamo v čínskom dejisku v príprave Lukáša Kleina, Jozefa Kovalíka, Alexa Molčana a Igora Zelenaya, v utorok večer sa pripojil aj náhradník Lukáš Pokorný.

V Ču-chaji chýba už iba Norbert Gombos, ktorý tento týždeň úspešne účinkuje na challengeri v Šanghaji a zabojuje tam o postup do finále.

"Do Číny sme pricestovali v utorok, všetko bolo v poriadku. Hneď v stredu sme absolvovali dve fázy tréningu, za čo som veľmi vďačný. Hrali sme na otvorených kurtoch.

Podmienky sú tu dosť náročné, nakoľko je naozaj veľmi vysoká vlhkosť. Vďaka úvodným tréningom sme sa už aspoň trošičku aklimatizovali.

Večer sa k nám pripojil aj Lukáš Pokorný. Vo štvrtok sme rovnako dvojfázovo trénovali," informoval Tibor Tóth podľa webu Slovenského tenisového zväzu.

Kapitán slovenského tímu pripomenul, že zápasové dvorce spočiatku ešte nemali pripravené, ale zmeniť sa to malo v piatok.

"Od piatku by sme na nich mali trénovať. Centrálny dvorec, kde sa budú hrať zápasy, je síce zakrytý, ale nevideli sme tam žiadnu vzduchotechniku.

Počítam, že podmienky tam budú veľmi podobné, ako keď trénujeme vonku. Chalani sú zatiaľ všetci v poriadku a zdraví, verím, že to tak aj zostane a budeme sa môcť naplno pripravovať na zápasy a vylaďovať formu," dodal Tibor Tóth.

Slováci nastúpia v C-skupine finálového turnaja v čínskom Ču-chaji proti Nemecku (10. 9.), USA (13. 9.) a Čile (15. 9.).

Do novembrovej vyraďovacej fázy v španielskej Malage postúpia dva tímy z každej zo štyroch skupín.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slováci majú v Číne ťažké podmienky s vlhkosťou. Všetci sú v poriadku, vraví kapitán