TENIS: Slovenky majú v rozhodujúcich štvorhrách bilanciu už 2:9

Jana Čepelová a Danielova Hantuchová mohli odchádzať so vztýčenými hlavami.
Jana Čepelová a Danielova Hantuchová mohli odchádzať so vztýčenými hlavami. (Autor: SME - Tibor Somogyi)
SITA|7. feb 2016 o 20:25

Stále platí, že uspeli len v roku 2002 doma proti Švajčiarkam.

BRATISLAVA. Slovenské tenisové reprezentantky majú po nezdare v rozhodujúcej štvorhre v rámci víkendového bratislavského stretnutia s Austrálčankami v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie družstiev žien bilanciu už 2:9 z deblov za stavu 2:2.

Prehrali v šiestich z ostatných siedmich rozuzlení tohto typu (najčerstvejšie Jana Čepelová a Daniela Hantuchová 7:5, 1:6, 2:6 s Casey Dellacquovou a Samanthou Stosurovou).

Do nedele naposledy sa im to stalo v apríli 2013 v semifinále MS tímov ITF proti Ruskám v Moskve, kde im napokon nestačil náskok 2:0 po sobote.

Stále platí, že uspeli len v roku 2002 doma proti Švajčiarkam (Hantuchová a Janette Husárová v súboji s tandemom Myriam Casanovová, Patty Schnyderová) a v sezóne 2010 v Srbsku (Hantuchová a Magdaléna Rybáriková prekonali duo Jelena Jankovičová, Bojana Jovanovská).

V apríli 2011 práve Hantuchová a Rybáriková v NTC proti Srbkám Jankovičovej a Aleksandre Kruničovej nevyužili v rozhodujúcej štvorhre náskok 6:2, 5:1 a 30:0 i dva mečbaly pri vlastnom podaní v desiatej hre druhého setu (napokon 6:2, 5:7, 7:9).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»TENIS: Slovenky majú v rozhodujúcich štvorhrách bilanciu už 2:9