Aj Rybárikovú vyradila tínedžerka, v Indian Wells skončila

Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková. (Autor: SITA)
SITA|10. mar 2018 o 23:04

Slovenská tenistka prehrala s ruskou držiteľkou voľnej karty Sofiou Žukovou.

INDIAN WELLS. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nasadená ako osemnásta prehrala za 156 minút 3:6, 6:2, 5:7 s ruskou držiteľkou voľnej karty Sofiou Žukovou v sobotňajšom stretnutí 2. kola dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory BNP Paribas Open v americkom Indian Wells v Kalifornii.

Semifinalistka Wimbledonu 2017 Rybáriková mala voľný žreb na 1. kolo. S 18-ročnou Žukovou, 136. v singlovom renkingu, bojovala premiérovo v kariére.

Vyradila aj Cornetovú

Ruska v 1. kole vyradila bývalú jedenástku počítačového poradia Alizé Cornetovú z Francúzska 7:5, 6:4.

V úvodnom sete Rybáriková prišla o svoje prvé podanie a napokon to bol jediný brejk v tejto časti; Žuková pri svojom servise v deviatej hre premenila štvrtý setbal.

V druhom dejstve Rybáriková odskočila na 3:1, vzápätí na podaní zaváhala, no následne uspela v troch hrách v sérii. V rozhodujúcej časti Žuková viedla 3:1, no Slovenka otočila na 4:3 vo svoj prospech.

V deviatej hre Rybáriková prišla o servis, no Žuková to v nekonečnom desiatom geme nedopodávala - nestačilo jej ani jedenásť mečbalov.

Ôsmy raz v kariére

Slovenská hráčka po ťažko vybojovanom zotrvaní v stretnutí vzápätí pohorela na podaní, prišla oň čistou hrou a následne Ruska potvrdila brejk na 15.

Zverenkyňa Petra Hubera Rybáriková hrala v púštnom rezorte Tennis Garden v lokalite Coachella Valley pri Palm Springs ôsmy raz v kariére.

Vlani 29-ročná piešťanská rodáčka Rybáriková, aktuálne rekordne 17. vo svetovom rebríčku, na tomto turnaji absentovala.

Rybáriková bola jedinou zostávajúcou zástupkyňou SR po nezdaroch Jany Čepelovej a Kristíny Kučovej v kvalifikácii a piatkovej veľmi nečakanej prehre Dominiky Cibulkovej 7:5, 3:6, 4:6 v 2. kole "main draw" s 19-ročnou americkou vlastníčkou voľnej karty Caroline Dolehideovou, 165. v hodnotení.

Dvojhra - 2. kolo:

Sofia Žuková (Rus.) - Magdaléna Rybáriková (SR-18) 6:3, 2:6, 7:5 /za 156 minút/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Aj Rybárikovú vyradila tínedžerka, v Indian Wells skončila