Jamrichovú stratený prvý set nerozhodil. Úvodný duel na Roland Garros napokon zvládla

Renáta Jamrichová.
Renáta Jamrichová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|2. jún 2024 o 17:24

Slovenská tenistka je v dvojhre junioriek nasadenou jednotkou.

Roland Garros 2024

Dvojhra junioriek - 1. kolo:

Renáta Jamrichová (1-SR) - Yoana Konstantinová (Bul.) 3:6, 6:2, 6:1

PARÍŽ. Slovenská tenistka Renáta Jamrichová vstúpila víťazne do juniorskej dvojhry na antukovom grandslame Roland Garros 2024.

V pozícii nasadenej jednotky zdolala v 1. kole nenasadenú Bulharku Yoanu Konstantinovú v troch setoch 3:6, 6:2, 6:1. Zápas trval hodinu a 37 minút.

Jamrichová v prvom sete nevedela nájsť recept na súperku, ktorá sa vyvarovala chybám a nakoniec aj išla do vedenia.

Od druhého setu sa však Slovenka zlepšila a predvádzala kvalitný výkon. Bulharku tak nútila k chybám a pomohli jej aj viaceré dvojchyby súperky.

Druhý set ovládla jasne 6:2 a frustrácia Konstantinovej se zvyšovala. Jamrichová ovládla tretí set v pomere 6:1 a postúpila do druhého kola.

Tenistky sa stretli aj v 2. kole junioriek na Australian Open v úvode sezóny. Jamrichová vtedy uspela jasne za hodinu v dvoch setoch 6:2 a 6:1.

Napokon sa v Austrálii tešila aj z celkového titulu a dostala sa na čelo rebríčka junioriek, na ktorom figuruje doteraz.

Šestnásťročná Jamrichová vyzve v 2. kole Roland Garros o dva roky staršiu Češku Lucie Urbanovú, ktorá v úvodnom zápase zdolala kvalifikantku Leu Nilssonovú 6:3, 7:6 (3).

Zverenka trénera Jána Matúša sa na parížskej antuke predstaví aj vo štvorhre, spolu s Češkou Terezou Valentovou tvoria tretí nasadený pár.

V hlavnej fáze juniorskej dvojhry sa predstaví aj ďalšia Slovenska - 15-ročná Mia Pohánková, ktorá zvládla dva kvalifikačné zápasy.

V nedeľu o 19.15 h vyzve v 1. kole domácu tenistku Alice Soulieovú, ktorá dostala divokú kartu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jamrichovú stratený prvý set nerozhodil. Úvodný duel na Roland Garros napokon zvládla