Nadal opísal svoj ťažký boj s koronavírusom. A rypol si do Djokoviča

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. jan 2022 o 10:45

Niekoľko dní som ležal bez pohybu v posteli, hovoril Španiel.

MELBOURNE. Španielsky tenista Rafael Nadal mal podľa vlastných slov ťažký priebeh ochorenia covid-19.

Nakazil sa pred decembrovým exhibičným turnajom v Abú Zabí, na ktorom mal hrať prvýkrát od augusta. V lete utrpel zranenie nohy, pre ktoré vynechal Wimbledon a US Open.

"Bol som veľmi unavený a mal som horúčku. Niekoľko dní som ležal bez pohybu v posteli, bol som naozaj veľmi chorý," povedal 35-ročný Nadal po štvrtkovom víťazstve nad Litovčanom Ričardasom Bernkisom v 2. kole turnaja ATP v Melbourne.

Nadal sa na podujatí pripravuje na úvodný grandslamový turnaj sezóny Australian Open. V prvom singlovom zápase po piatich mesiacoch uspel ako najvyššie nasadený hráč 6:2, 7:5.

"Po chorobe som potreboval vidieť, ako to vyzerá, a som celkom spokojný," dodal Španiel pre agentúru AFP.

Nadal sa už predtým vyjadril aj na adresu svojho rivala Novaka Djokoviča. Srbský kráľ svetového rebríčka sa nedal zaočkovať a do Austrálie mal odísť s lekárskou výnimkou. Následne však Djokoviča zadržali na letisku a čaká na rozhodnutie súdu.

"Svet trpel už dosť, treba sa dať zaočkovať. Ak by chcel, mohol hrať v Austrálii bez problémov. Každý má práve na svoje rozhodnutie, ale potom musí aj znášať dôsledky, nie?" poznamenal španielsky tenista.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal opísal svoj ťažký boj s koronavírusom. A rypol si do Djokoviča