Bolesti sú stále horšie. Nastúpi Nadal v semifinále Wimbledonu?

Rafael Nadal má počas Wimbledonu zdravotné problémy.
Rafael Nadal má počas Wimbledonu zdravotné problémy. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. júl 2022 o 12:55

Nadal na to sám nevie odpovedať.

LONDÝN. Španielsky tenista Rafael Nadal sa síce vo Wimbledone prebojoval už do semifinále dvojhry mužov, no jeho štart v ňom je neistý.

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión po postupe cez Taylora Fritza priznal, že počas päťsetového boja mal veľké bolesti brušného svalstva.

V druhom z piatich setov si dokonca Španiel vyžiadal ošetrenie, počas ktorého v zázemí užil protizápalový liek. "Tréner sa snažil trochu uvoľniť ten sval, no je to ťažké. Pri takých problémoch to nejde úplne napraviť," prezradil Nadal.

Svetová štvorka a nasadená dvojka má v semifinále hrať proti austrálskemu búrlivákovi Nickovi Kyrgiosovi. "Potrebujem detailnejšie vyšetrenia," priznal.

Doplnil tiež, že touto bolesťou trpí už približne týždeň a zhoršuje sa počas zápasu. Na otázku o šanci, že v piatok nastúpi proti Kyrgiosovi, odpovedal: "Neviem. Pravdupovediac, nedokážem na to podať jasnú odpoveď."

Rafael Nadal v roku 2022 ovládol dvojhru mužov na Australian Open aj Roland Garros. Stále je tak v hre o tzv. kalendárny Grand Slam.

Na "posvätnej" londýnskej tráve v minulosti triumfoval v rokoch 2008 a 2010, vo finále si tam zahral zatiaľ päťkrát.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bolesti sú stále horšie. Nastúpi Nadal v semifinále Wimbledonu?