Nadal sa odhlasuje z turnajov. Stihne sa uzdraviť do US Open?

Španielsky tenista Rafael Nadal.
Španielsky tenista Rafael Nadal. (Autor: SITA/AP)
TASR|11. aug 2021 o 07:40 (aktualizované 11. aug 2021 o 18:22)

Podľa Španiela je najdôležitejšie nájsť radosť z tenisu.

TORONTO. Španielsky tenista Rafael Nadal sa odhlásil z turnaja ATP v Toronte pre pretrvávajúce problémy s nohou. V hlavnej súťaži ho nahradí jeho skúsený krajan Feliciano López, ktorý pôvodne neprešiel kvalifikáciou. 

O niekoľko hodín sa prevalila informácia aj o odhlásení sa z turnaja Cincinnati Masters. Tieto správy vyvolali pochybnosti o jeho zdravotnom stave pred US Open, uviedla agentúra AFP.

Nadal má zdravotné problémy už od Roland Garros. Hoci sa po dvojmesačnej pauze vrátil na podujatie vo Washingtone, prehral v treťom kole. Podľa agentúry AFP je v ohrození je aj jeho účasť na US Open.

"Mám ťažkosti už niekoľko mesiacov. Samozrejme, neteší ma to, najmä po všetkých víťazstvách, ktoré som v Kanade dosiahol. Musím sa vrátiť domov a hľadať spôsoby, ako sa zlepšiť. Najdôležitejšie je nájsť radosť z tenisu," povedal.

Na podujatí s názvom National Bank Open, ktoré sa striedavo koná v Toronte a Montreale získal päť titulov a tento rok mohol skompletizovať víťazný hetrik. 

"Naozaj veľmi som tu chcel hrať. Bohužiaľ, toto je rozhodnutie, ktoré som musel prijať a pravdepodobne v najbližších dňoch budeme vedieť viac," dodala aktuálna svetová štvorka. Cituje ju aj oficiálny web ATP. 

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión by mal na US Open útočiť na svoj piaty titul. Na podujatí triumfoval v rokoch 2010, 2013, 2017 a 2019.

Nadal sa po dvojmesačnej pauze vrátil na podujatie vo Washingtone, prehral tam v treťom kole.

"Mám ťažkosti už niekoľko mesiacov. Samozrejme, neteší ma to. Musím sa vrátiť domov a hľadať spôsoby, ako sa zlepšiť, najdôležitejšie je nájsť radosť z tenisu," reagoval Nadal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal sa odhlasuje z turnajov. Stihne sa uzdraviť do US Open?