Djokovič nedohral tréningový duel, ozvali sa mu zdravotné problémy

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. jan 2023 o 15:10

Ďalší tréningový zápas odohrá proti Kyrgiosovi.

MELBOURNE. Srbský tenista Novak Djokovič predčasne ukončil stredajší tréningový zápas s Rusom Daniilom Medvedevom v Melbourne.

Dôvodom bol problém so zadným stehenným svalom na ľavej nohe. Tréningový duel bol prípravou na Australian Open, ktorého hlavná časť sa začne v pondelok.

Zápas mal trvať 75 minút, no skončil sa po zhruba polhodine.

"Je to stehno, s ktorým som mal problémy aj minulý týždeň v Adelaide. Cítil som, že sa natiahlo a nechcel som riskovať nič horšie. Odohral som set a ospravedlnil som sa Medvedevovi. Chápal to," uviedol Djokovič.

"Noleho", ktorý vyhral turnaj v Adelaide, čaká ďalší tréningový duel v piatok proti Nickovi Kyrgiosovi. Tento zápas bude v prítomnosti divákov.

Dvadsaťjedennásobný grandslamový šampión sa vracia na Australian Open po dvoch rokoch. Na turnaji v minulosti zvíťazil deväťkrát.

Vlani ho však z krajiny deportovali v dôsledku pravidiel ohľadom koronavírusu. Djokovič nebol proti ochoreniu zaočkovaný a vakcínu dlhodobo odmieta.

Riaditeľ turnaja Craig Tiley varoval fanúšikov pred prípadným pískaním a bučaním na srbského tenistu a pohrozil im vylúčením z podujatia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič nedohral tréningový duel, ozvali sa mu zdravotné problémy