Djokovič nemá pozíciu na Turnaj majstrov. Zachráni ho nebodovaný Wimbledon

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
Jana Sedláková|6. okt 2022 o 11:45

Pôjde Novak Djokovič po zložitej sezóne na Turnaj majstrov?

BRATISLAVA. Väčšinou patril medzi prvých, ktorí sa v danom ročníku kvalifikovali na turnaj pre osem najlepších tenistov sezóny, teda na Turnaj majstrov.

Teraz v rebríčku, ktorý rozhoduje či na podujatie pôjde, nie je vôbec v top 8. Ak sa však nič zásadné nestane, na turnaj sa dostane.

Tohtoročná sezóna Novaka Djokoviča len ťažko bude hľadať v histórii obdobu.

Odmietol očkovanie proti koronavírusu. V januári ho preto po dlhých dňoch čakania na letisku a zisťovania, či právom dostal alebo nedostal výnimku, vyhostili z Austrálie.

Na svoje obľúbené Australian Open tak nemohol ísť.

Z rovnakých dôvodov nehral ani na US Open a ďalších veľkých podujatiach v USA a Kanade. Mohol ísť iba na dva európske grandslamy - Roland Garros a Wimbledon.

Za londýnsky grandslamový turnaj sa pritom tento rok pre vylúčenie ruských a bieloruských tenistov pre vojnu na Ukrajine neudeľovali body. Práve tento turnaj pritom vyhral.

Zhrnuté a podčiarknuté: kým po minulé roky z výkonov na gradslamoch získaval veľké porcie bodov, tento rok zo štyroch zabodoval iba na jednom.

Na Roland Garros, kde sa dostal do štvrťfinále.

To je jeho najhorší grandslamový výsledok od US Open 2020, kde ho v osemfinále diskvalifikovali pre odpálenie loptičky, ktorá trafila rozhodkyňu.

Jeho účasť na Turnaji majstrov paradoxne zachráni nebodovaný Wimbledon. Ako je možné, že sa hráč, ktorý nie je v top 8 dostane na turnaj pre osem najlepších tenistov sezóny?

Špeciálne pravidlo

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič nemá pozíciu na Turnaj majstrov. Zachráni ho nebodovaný Wimbledon