Ak by sa Roland Garros hralo dnes, Djokovič by mohol obhajovať titul

Novak Djokovič po výhre na Roland Garros.
Novak Djokovič po výhre na Roland Garros. (Zdroj: TASR/AP, Autor: TASR/AP)
TASR|24. jan 2022 o 21:15

Vo Francúzsku platia od pondelka nové nariadenia.

PARÍŽ. Srbský tenista Novak Djokovič by nemusel prísť o druhý grandslamový turnaj sezóny Roland Garros. V pondelok prijaté vládne nariadenia vo Francúzsku totiž nezabraňujú súťažiť na svojom území nezaočkovaným športovcom.

Podľa nich totiž očkovací preukaz nie je obmedzený výlučne na absolvovanie očkovania. Každý, kto dokázateľne prekonal Covid-19 v uplynulých šiestich mesiacoch, má výnimku z preukazovania sa vakcinačným preukazom.

Informovala o tom agentúra AP, ktorá do pondelka večera neuspela so získaním reakcie od francúzskeho ministerstva športu, organizátorov parížskeho grandslamu respektíve samotného Djokoviča.

Na Roland Garros mohli v minulom roku súťažiť aj nezaočkovaní tenisti, turnaj sa konal v "bubline". Napokon sa celkovým víťazom stal práve Djokovič.

Ak by však Srb po prípadnej aktualizácii vládnych nariadení nemohol štartovať, prišiel by o ďalšiu šancu vybojovať rekordný 21. grandslamový titul.

Ako je už dobré známe, rodák z Belehradu nemohol obhajovať titul na Australian Open, keďže neuspel s odvolaním sa proti opätovnému zrušeniu jeho víz, ktoré nariadil austrálsky minister pre imigráciu Alex Hawke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ak by sa Roland Garros hralo dnes, Djokovič by mohol obhajovať titul