Vajda súhlasí s Moravcovou, že obhajuje Djokoviča. Málo ľudí sa vie ozvať, vraví

Novak Djokovič a Marián Vajda.
Novak Djokovič a Marián Vajda. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. jan 2022 o 11:53

Ani nevie, ako by to psychicky zvládol.

BRATISLAVA. Nemiestne zaobchádzanie so srbským tenistom Novakom Djokovičom v Austrálii a jeho následnú deportáciu z krajiny označil jeho slovenský tréner Marián Vajda za politický proces.

Vajda pre denník Šport uviedol, že to bol zásah aj do jeho súkromia a rodiny a bude mať výrazné následky.

Najúspešnejší tréner grandslamovej histórie opísal svoje prvé pocity po definitívnom vyhostení jeho zverenca ako šok a utrpenie.

"Ani neviem, ako by som to psychicky zvládol, keby som tam bol. Aj doma v Bratislave som to však prežíval, poriadne som nespal a neveril som, že by sa také niečo mohlo stať.

Všetci vedeli, že tam cestoval iba s jediným cieľom - chcel hrať na prvom grandslamovom turnaji roka, aby obhajoval trofej," uviedol Marián Vajda a ďalej pokračoval:

"Neviem si predstaviť, ako to zvládal, muselo to byť obrovské utrpenie. Pokorne znášal všetky opatrenia, ale to, čo mu spravili, ho musí poznačiť."

Vajda skonštatoval, že súhlasí s niekdajšou vynikajúcou plavkyňou Martinou Moravcovou a jej názorom, že by sa malo prestať s rozdeľovaním ľudí na očkovaných a nezaočkovaných.

Dvojnásobná olympijská medailistka sa zastala Djokoviča a skritizovala rozhodnutie Austrálčanov nedovoliť mu obhajovať titul na ich grandslamovom turnaji.

"Bolo to nezdravé a nespravodlivé rozhodnutie, založené na domnienke, že Djokovič by mohol urobiť alebo ovplyvniť niečo, čo sa ešte nestalo.

Martinu si vážim nielen ako úžasnú športovkyňu, ale aj ako osobnosť a obdivujem ju pre jej postoje. Málo ľudí sa dnes vie ozvať," myslí si Vajda.

Slovenský tréner momentálne nie je v spojení s Djokovičom, ale očakáva, že čoskoro zverejní stanovisko, ktoré si dobre premyslí.

"Bude ho to dlho bolieť a ťažko to dostane z hlavy. Svojho zverenca však veľmi dobre poznám. Novak je silný, nezlomný a ešte nepovedal posledné slovo v tenise," dodal Vajda.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Vajda súhlasí s Moravcovou, že obhajuje Djokoviča. Málo ľudí sa vie ozvať, vraví